Nu am mâncat nimic mai bun și mai pufos! Pozsonyi se fac după o rețetă veche cu un aluat foarte fraged și o umplutură generoasă.
Pentru aluat:
600 g făină
6 ouă
210 g unt rece cu 82% grăsime
30 g drojdie proaspătă sau 10 g drojdie uscată
150 g apă călduță
120 g lapte praf
60 g zahăr tos
sare
un plic zahăr vanilat
Pentru umplutură:
300 g nucă măcinată
250 g lapte gras cu 3,5%
210 g zahăr
60 g pesmet
20 g zahăr vanilat
4 g scorțișoară
Coajă rasă de la portocale
Stafide
Încorporați untul rece în făină, iar separat amestecați laptele praf cu apa călduță și drojdia. Adăugați ouăle, zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare. Compoziția cu ouăle o punem peste compoziția cu făina și untul și omogenizați. Întrucât este un aluat fraged, acesta nu se va frământa. Se pune aluatul la crescut într-un loc cald.
Între timp, facem umplutura. Punem toate ingredientele într-o tigaie și le lăsăm să fiarbă până scade.
După ce aluatul a crescut, facem 30 de bile mici. Dacă vrem să fie foarte precise, putem chiar să le măsurăm, o minge ar trebui să cântărească 30 g. Atunci sunteți siguri că vor fi la fel. Bilele vor avea o formă ovală individuală.
Luați fiecare bilă și o întindeți pe masă tot într-o formă ovală.
Din compoziție formați porții cilindrice pentru a le așeza pe mijlocul formei ovale de aluat. Rulați aluatul și dați-i o formă de potcoavă îndoind la mijloc.
Le puneți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le băgați la cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 20 minute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News