Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pot fi ceasurile oferite cadou? Ce ocazii sunt potrivite?
WhatsApp
Probabil că mulți dintre voi ați auzit celebra superstiție „nu oferi cadou un ceas!”. Pe lângă această superstiție, mai sunt și cele legate de dăruirea de pantofi, cuțite și foarfece - conform superstiției adoptate, un astfel de cadou „prevestește răul” și „nu va aduce celui care îl primește nimic bun”, ba chiar îi poate afecta viața. Iar acest lucru ar putea să îți provoace anxietate, pentru că „în fiecare superstiție există o sămânță de adevăr”? Nimic mai greșit! Un ceas este chiar unul dintre cele mai bune cadouri posibile!
Pot fi ceasurile oferite cadou? Ce ocazii sunt potrivite? (Sursa de imagine: DuxX / Shutterstock.com)

Un ceas în dar – ce superstiții există?

Cele mai faimoase două superstiții legate de a oferi un ceas cadou vin din îndepărtata China - în prima se pretinde că are legătură cu numărarea timpului până la moartea destinatarului, iar în a doua primești un avertisment intitulat: „timpul relației noastre este numărat”. În mod invariabil, este asociat cu superstiția de a nu-i face cadou unei persoane dragi pantofi, pentru că te va părăsi, iar dacă oferi un cuțit sau o foarfecă, vei tăia legăturile cu acea persoană pentru totdeauna. Sună înfricoșător? 

În trecut, ai făcut din asta un „faux pas” și ai făcut cuiva un astfel de cadou „nefericit” conform superstiției populare? Nu trebuie să îți faci griji, pentru că superstițiile se datorează în mare măsură specificului vremurilor în care au apărut.

Merită menționat aici că în momentul în care a apărut superstiția ceasurilor, era un articol extrem de scump pe care doar cei bogați și-l puteau permite. Ceasul a costat o avere atunci, de aceea oamenii mai săraci care nu-și puteau permite un astfel de cadou astfel că au transformat totul într-o scuză favorabilă, pentru ca cei dragi să nu aștepte astfel de cadouri. Acest lucru a fost rapid preluat de toți, iar în timp a devenit o superstiție. Între timp, dacă vei oferi ceasuri damă drăguțe cadou, vei aduce multă bucurie, iar vremurile în care un astfel de dispozitiv costa o avere au dispărut pentru totdeauna.

Ultimul argument „în favoarea” oferirii unui astfel de cadou este că aceste ceasuri bărbătești moderne sunt într-adevăr un articol practic și util. În zilele noastre, când oamenii trăiesc în grabă și aleargă în permanență, cu siguranță va fi mult mai comod de utilizat decât să verifici constant ora de pe afișajul telefonului. În plus, este un factor determinant al stilului, al gustului și al poziției sociale, așa că merită să-i oferi persoanei dragi măcar un ceas.

2. -imagine fara descriere- (shutterstock_358400930.jpg)

                                                                              Sursa de imagine: Kuznechik / Shutterstock.com

Dacă, totuși, îți este frică de superstiție și aceasta este adânc înrădăcinată în sufletul tău, există un mic ”sfat pro” care rezolvă problema. Este suficient să ceri un bănuț simbolic de „plată” și tot „răul” rezultat dintr-un astfel de cadou va fi eliminat! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel