Timp de pregătire: 20 min
Timp de gătit: 20 min
Porţii: 4
Dificultate: Ușor
8 ştiuleţi de porumb
Pentru unt de usturoi se amestecă:
2 batoane de unt nesărat, ușor înmuiat
1/2 cană de brânză cotija rasă
8 căţei de usturoi, curăţati şi tocaţi grosier
4 lime proaspete, tăiate sferturi
1/4 ardei habanero
2 linguri arpagic tocat, pentru garnitură
1/4 legătură de arpagic proaspăt
Sare și piper negru proaspăt măcinat
Preîncălziți grătarul la temeperatură medie.
Îndepărtați cojile de porumb fără a le rupe. Îndepărtați firele de mătăse și acoperiți înapoi porumbul cu coaja.
Se înmoaie într-un castron mare cu apă rece timp de 30 de minute.
Scoateți porumbul din apă și scuturați excesul.
Așezați porumbul pe grătar, închideți capacul și lăsaţi timp de 15 până la 20 de minute.
Desfaceți porumbul și periați-l cu untul de usturoi.
Se presară cu brânza cotija și se stoarce lime deasupra. Se presară cu arpagic tocat.
Combinați untul, usturoiul, ardeii habanero și arpagicul într-un robot de bucătărie și mixaţi până la omogenizare. Se condimentează cu sare și piper. Lăsați deoparte până când este gata de utilizare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News