Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Portugalia. RECORD de infecții cu SARS-CoV-2, în prima zi de lockdown. "Presiunea pe spitale e uriașă"
WhatsApp
Sistemul de sănătate fragil al Portugaliei se află sub presiune tot mai mare din cauza creșterii îngrijorătoare a infecțiilor cu coronavirus. Portugalia a raportat sâmbătă 10.947 de cazuri noi și 166 de decese, cel mai grav bilanț de la începutul pandemiei. 

Bilanțul vine la o zi după instituirea unui nou lockdown.

Numărul total de infecții în țara cu puțin peste 10 milioane de locuitori a ajuns la 539.416, iar decesele au crescut la 8.709, conform Reuters.

Sistemul de sănătate, cu cele mai puține locuri în spitale la 100.000 de locuitori din Europa, poate găzdui maxim 672 de pacienți cu COVID-19 în terapia intensivă, conform datelor Ministerului Sănătății.

În acest moment, sunt internați 638 de persoane în ATI, iar Asociația Portugheză a Administratorilor de Spitale a estimat o creștere a cazurilor pentru săptămâna viitoare.

În presă circulă imagini cu ambulanțe care transportă pacienți cu coronavirus și stau la coadă în fața spitalelor din Lisabona și din alte zone.

"Am fost informat despre un pacient care a murit într-o ambulanță", a declarat Jaime Soares, șeful Ligii Pompierilor din Portugalia, pentru agenția de știri Lusa, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel