Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Portokalopita, plăcinta grecească preferată a lui chef Florin Dumitrescu: „Când o mănânc, curge lacrima!“. Iată rețeta
WhatsApp
Portokalopita este o rețeta grecească de plăcinte. Un desert fin și însiropat, cu iaurt, portocale și foi subțiri. Athina Fidani le-a gătit celor trei Chefi la cuțite o rețetă de Saganaki cu creveți, însă Florin Dumitrescu i-a cerut altceva: Portokalopita. Concurenta l-a asigurat că a adus cu ea și celebra prăjitură în însorita eladă
Portokalopita, plăcinta grecească preferată a lui chef Florin Dumitrescu: „Când o mănânc, curge lacrima!“. Iată rețeta

„Când mănânc din portokalopita aia, curge lacrima, serios. Curge o lacrimă aicea, jur!“ i-a spus Florin Dumitrescu grecoaicei îndrăgostite de România care a venit să le gătească chefilor, primind cuțitul de platină.

Citește și Plăcintă cu mere în stil american. Vei fi surprins de aroma sa fină! Foarte simplu de făcut

Deși a pregătit o rețetă de Saganaki cu creveți delicioasă, primind trei cuțite, adevărata desfătare pentru cei trei a venit la sfârșitul probei. Portokalopita este un desert extrem de aromat și de gustos, cu o textură pufoasă asemănătoare unui sufleu de portocale.

Vezi și: Rețetă cu pește pentru Florii: Păstrăv Bellavista cu legume, deliciul italian care te va surprinde

Iată cum se prepară celebra plăcintă grecească, cu portocale și iaurt, Portokalopita.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g )

Ingrediente:

 

450 grame de foi subțiri de plăcintă 

1 pahar de ulei

3 ouă (bătute mai întâi)

210 gr. iaurt grecesc

1 linguriță zahăr

Două esențe de vanilie

1 linguriță de praf de copt

coajă de portocală (de la cel puțin 3 portocale)

 

 Pentru sirop aveți nevoie de:

2 pahare de apă

1 pahar de suc de portocale (proaspăt stors desigur)

2 căni zahăr

coajă de portocală (da, și în sirop, cel puțin 2 portocale).

Mod de preparare Portokalopita, pas cu pas

 

Se începe cu prepararea siropului. Amestecați zahărul, sucul de portocale, apa și coaja de portocale într-un vas și puneți pe foc, lăsând să clocotească exact 5 minute, din momentul în care încep să fiarbă. Când siropul este gata, se pune deoparte, să se răcească.

Pasul următor: Foile de plăcintă, care se desfac ușor din pachet și se așează una câte una în cea mai mare tavă pentru cuptor. Foile se pun mototolite, un lângă alta.

Porniți cuptorul. La 180 de grade (treapta de sus și cea jos). 

Continuați cu amestecul celorlalte ingrediente acum. Puneți ouăle bătute într-un castron (puteți face același lucru, ca să nu mai trebuie să vă spălați mult după aceea) și adăugați frumos și fără stres uleiul, iaurtul, praful de copt, zahărul, vanilia și coaja de portocale. Amestecați totul împreună, apoi turnați cu grijă peste foile de plăcinte din tavă. Verifică dacă amestecul a intrat peste tot.

Foile cu acest amestec se lasă deoparte cel puțin de minute, cât să tragă bine, dar nu vă așteptați ca amestecul să dispară complet!

Dacă cuptorul s-a preîncălzit, tava cu portoklopita se pune la copt. Nu vă fie teamă, plăcinta cu portocale se va rumeni destul de repede, dar trebuie să stea în cuptor pentru cel puțin 30 de minute, până v deveni maronie.

După ce o scoateți din cuptor, oricât de fierbinte este, turnați peste ea siropul de portocale, care, între timp, s-a răcit. La început va părea că este prea mult sirop. Nu vă speriați, dați-i timp. Treptat siropul se absoarbe și în cele din urmă, când totul a dispărut, plăcinta cu portocale este gata de servit. Puteți adăuga la servire înghețata preferată.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Portokalopita, s-ar putea să îți placă și Cel mai ieftin tort fără coacere: Moale, delicat și delicios. Te vei îndrăgosti iremediabil de această rețetă

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel