Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polpette sau chiftele clasice italiene, aromate și suculente. Rețeta gospodinelor din Italia pentru a vă ieși perfecte!
WhatsApp
Polpette, chiftele clasice italiene, nu pot lipsi din niciun repertoriu gastronomic. Ele sunt o delicatesă italiană populară, și se pot consuma fie ca fel de fel de mâncare principală, fie ca aperitiv. La tarabele stradale ele sunt servite în conuri de hârtie. Polpette reprezintă un fel de mâncare pentru care fiecare familie italiană pretinde că are propria rețetă secretă.     
Polpette sau chiftele clasice italiene, aromate și suculente. Rețeta gospodinelor din Italia pentru a vă ieși perfecte!

Polpette, sau chiftelele clasice italiene, se găsesc în bucătăria multor țări din întreaga lume, iar Italia nu face excepție. Originile exacte ale polpette din Italia sunt încă neclare, deși știm din arhivele istorice care datează din perioada romană, atunci când actul de a mânca a fost efectuat culcat (a mânca în timp ce se stă pe scaune nu a fost comună până în Evul Mediu).

Vezi și Chiftele grecești, suculente și irezistibile. Ingredientele care le fac unice

Scappi, care a scris aproximativ 1.000 de rețete pentru bucătăria Renașterii, a descris chiftelele italiene mult mai rafinate și mai aromate, preparate din carne de vită, fenicul, untură, oțet, scorțișoară și pătrunjel.

 

Ingrediente pentru 30 de chiftele

 

50 g pâine veche, tăiată în bucăți mici

100 ml lapte

200 g cârnați de vită

200 g carne de porc tocată

300 g carne de vită tocată

100 g mortadela, tăiată cubulețe

3 ouă, bătute ușor

50 g parmezan

Pătrunjel tocat mărunt

Un praf de nucșoară

1 crenguță de rozmarin, tocată mărunt

200 g pesmet

150 g făină

500 ml ulei pentru prajit

Piper negru

Sare

 

Polpette - Mod de preparare

 

Prepararea chiftelelor clasice italiene este un proces care se poate face în o mie de moduri diferite datorită ingredientelor sau modului în care este preparată.

Vezi și Chiftele de legume. Fără carne, fără ouă și fără făină. Au doar 55 de calorii și sunt recomandate și celor care sunt la dietă

Rețeta prezentată astăzi este doar una dintre modalitățile în care pot fi preparate. Pâinea înmuiată în lapte este o atingere tipic italiană care menține polpette umedă. 

Faptul că există atât de multe variante ale rețetei arată adaptabilitatea și flexibilitatea acesteia, așa că dacă nu aveți exact ingredientele din rețetă nu ar trebui să vă îngrijorați. 

Oricare dintre cărnuri poate fi înlocuită după gust, iar mortadela este atingerea perfectă pentru a accentua și mai mult aroma, dar desigur, poate fi omisă dacă este greu de găsit pe piața locală.

Dacă sunt disponibile și alte brânzeturi, puteți experimenta.   

Încearcă și Chiftele de conopidă la cuptor. Sunt foarte bune și conțin doar 60 de calorii. Un ingredient secret le face irezistibile

Polpetele sunt delicioase chiar și reci și fac o gustare grozavă de împărțit cu prietenii. Completați-vă aperitivul cu focaccia cu brânză și bucurați-vă de timpul petrecut alături de cei dragi.

Înmuiați bucățile de pâine veche în lapte pentru aprox. 10 minute. Între timp, pregătiți amestecul de polpette într-un castron mare adăugând toate ingredientele cu excepția ouălor, pesmetului și uleiului.       

Stoarceți pâinea pentru a scurge laptele (care nu va fi folosit) și adăugați pâinea la amestec.    

Formați bile mici de polpette frământând amestecul în palmele mâinilor.

Treceți polpette prin făină pentru a-i da o acoperire uniformă, apoi prin ou și la final prin pesmet. Repetați cu toate polpettele. 

Încinge uleiul într-o tigaie mare, iar când este fierbinte, prăjește cu grijă polpette până se rumenesc.

Vezi și Chiftele magice de dovleac. O gustare originală și delicioasă. Un ingredient secret le face irezistibile

Acest pas poate dura până la 10 minute. 

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel