Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia impune noi restricţii anti-Covid. Guvernul ia în calcul și introducerea vaccinării obligatorii
WhatsApp
Polonia a anunţat noi restricţii, în contextul noului val al pandemiei de COVID-19.  

Polonia a anunţat marţi noi restricţii pentru a răspunde la revenirea în forţă a epidemiei de COVID-19, relatează AFP, preluată de Agerpres. Astfel, urmează să fie impuse limite mai stricte în restaurante, hoteluri, transport şi biserici, precum şi închiderea discotecilor şi a cluburilor, începând cu 15 decembrie.

În plus, noile limite au fost stabilite la 30% din capacitatea unităţilor deschise publicului, faţă de 50% în prezent, dar cu posibilitatea depăşirii acestei cote pentru nevaccinaţi în condiţiile în care există dovada că s-a verificat permisul verde COVID.

Totodată, în transportul public, limita va fi 75% din capacitate, iar cluburile şi discotecile se vor închide.

 

Discuții pentru a impune vaccinarea obligatorie



Ministerul Sănătăţii a anunţat un ''consens strâns'' în cadrul partidului populist la putere pentru a impune vaccinarea obligatorie pentru medici, profesori şi membri ai serviciilor în uniformă, începând cu data 1 martie a anului ce vine.

În plus, o nouă lege este în pregătire, Potrivit acesteia, ar putea permite şefilor de companii să solicite rezultate ale testelor anti-COVID angajaţilor.

Noile măsuri vin în contextul în care o mare parte din opoziţie şi comunitatea medicală solicită guvernului din această țară să ia măsuri mai stricte împotriva pandemiei de Covid-19. De asemenea, stânga a propus luni o lege prin care vaccinul să devină obligatoriu pentru toţi adulţii.

În Polonia, o ţară de 38 de milioane de locuitori, rata de vaccinare este de 54% din populaţie, una dintre cele mai scăzute din UE, scrie Agerpres.

 

Franța anunță noi restricții, după ce a înregistrat peste 50.000 de infectări noi pe zi

 

De asemenea, și Franța ia în calcul impunerea unor noi restricții. Noua mutație a virusului determină creșterea curbei de infectare în Africa de Sud. În Europa sunt 212 cazuri, toate ușoare sau asimptomatice. Numărul de infecții în Franța a ajuns la 50.000 pe zi. 

După Germania, și Franța ia măsuri pentru a limita pagubele provocate de cel de-al patrulea val. După cum scrie „Il Messaggero”, numărul de infecții în Franța a ajuns la 50.000 pe zi, față de 10.000 în urmă cu doar o lună. Din acest motiv, în Franța au fost înăsprite regulile de combatere a infectărilor în școli, dar și închiderea discotecilor.

Virusul „circulă prea mult", a declarat recent ministrul Sănătății, Olivier Veran. Mai mult de 12.000 de pacienți cu COVID sunt internați în spitale, adică unul pe minut, potrivit statisticilor ministerului francez.

Din acest motiv, a spus ministrul, trebuie „frânată" răspândirea virusului și a variantei Omicron, chiar dacă se pare că ultima mutație COVID este mai puțin letală.

În Europa, până în prezent s-au înregistrat 212 cazuri, aproape toate asimptomatice sau cu simptome ușoare, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), citate de Adnkronos.

Raportul menționează deja „transmiterea comunitară" în Belgia, Danemarca, Germania și Spania, deși „majoritatea cazurilor confirmate" au încă „o legătură epidemiologică cu persoanele care au un istoric de călătorii în țările africane".

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel