Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polițiștii care l-au oprit în trafic pe procurorul Horodniceanu sunt acum cercetați penal
WhatsApp
Cei doi polițiști care l-au oprit în trafic pe procurorul Daniel Horodniceanu, și pe care acesta a încercat să-i intimideze, sunt la rândul lor cercetați penal.

Cei doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Iași, care l-au oprit în trafic pe Daniel Horodniceanu,  au fost audiați joi de procurori, a anunțat polițistul Marian Godină pe Facebook. 

"GRAV!

Cu un ministru de interne plagiator și mincinos, susținut de un președinte care promitea o Românie educată, doi polițiști au oprit în trafic o mașină. Doar că la volanul acesteia nu se afla un conducător auto, așa cum ar fi normal, ci era dl Horodniceanu însuși, zeul suprem care ar fi trebuit recunoscut de către orice muritor de rând, cu atât mai mult de către un polițist.

După ce a făcut un tam-tam de trei lei, în totală neconcordanță cu funcția înaltă pe care o ocupă, procurorul Horodniceanu este anchetat intern.

Partea gravă acum urmează.

Nu tot intern, ci în cadrul unui dosar penal, au fost chemați azi cei doi polițiști la parchet, unde au fost audiați cu prvire la infracțiunile de abuz în serviciu și de divulgare de secrete de serviciu sau nepublice.

Dacă nu luăm atitudine acum, atunci să nu vă mirați când ne vom întoarce la vechile metehne, când legea era doar pentru oamenii de rând.

Pentru că nu văd de ce un polițist și-ar mai risca serviciul și ar mai risca să fie anchetat, când ar putea foarte ușor să amendeze câțiva fraieri și ar trece cu vederea abaterile comise de horodniceni d-ăștia care se cred mici Dumnezei pe pământ.În altă ordine de idei, mă întreb de ce acest Horodniceanu nu a fost încă exclus din magistratură și îi promit pe această cale că voi sta cu ochii pe acest caz și voi scrie tot ce se va întâmpla.

Asta că tot a ținut cineva neapărat să dea la o parte cu bățul pojghița de pe rahat", a scris Godină pe Facebook.

Amintim că Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT și actual vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost oprit în trafic de poliţiştii ieşeni, în noaptea de 5 spre 6 mai, în localitatea Schitu Duca, după ce nu ar fi semnalizat efectuarea manevrei de depășire.

Procurorul a avut atunci o ieșire nervoasă când a coborât de la volan și i-a întrebat pe poliţişti dacă ştiu cine este, ameninţându-i că îi va reclama șefilor IPJ Iași. Întreaga scenă a fost filmată, iar imaginile au ajuns pe Internet.

marian-godina-procurorul-horodniceanu

Dialogul dintre Horodniceanu și polițiștii care l-au oprit

 

În momentul în care unul dintre poliţişti a răspuns că nu îl cunoaşte, Daniel Horodniceanu i-a menţionat că a condus DIICOT şi este cunoscut de toţi poliţiştii din judeţ.

"Sunt procuror-şef Daniel Horodniceanu de la Crimă Organizată. Nu mă cunoaşteţi?", a spus actualul vicepreşedinte al CSM.

"Nu vă cunosc", a venit replica agentului de poliţie.

"Dar de ce nu mă cunoaşteţi oare? Dar de unde sunteţi dumneavoastră, de la Vaslui sau de la Iaşi?", a întrebat Daniel Horodniceanu, moment în care unul dintre agenţii de poliţie îşi declină identitatea şi precizează că este de la Secţia 1 Poliţie Rurală.

În aceeaşi filmare este surprins momentul în care vicepreşedintelui CSM îi sunt solicitate actele de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al maşinii şi poliţa de asigurare.

"Eu am să vă dau legitimaţia mea de procuror şi am să vă mai întreb o dată de ce m-aţi oprit?", a continuat Horodniceanu.

Agentul de poliţie îi răspunde că a fost oprit pentru că nu a păstrat distanţa regulamentară în trafic, a făcut o depăşire fără a semnaliza corespunzător şi rula cu o viteză mai mare decât prevederile legale. Poliţistul i-a transmis că nu îl amendează, ci doar i-a solicitat actele pentru că a dorit să îi atragă atenţia la greşelile din trafic.

"Vă rog să îmi mai spuneţi o dată cum vă numiţi", a continuat Horodniceanu, în timp ce îi înmâna o parte dintre documentele solicitate.

"Sunteţi scrupuloşi la datorie. (...) Vă faceţi treaba pe strada principală dintr-un sat? (...) Am să vorbesc cu şeful IPJ, domnul Gîtlan", a adăugat Daniel Horodniceanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel