Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Poliomelită: Virusul a fost găsit în apele reziduale dintr-o suburbie a orașului New York
WhatsApp
Oficialii din domeniul sănătății spun că virusul poliomielitei a fost prezent în apele reziduale dintr-o suburbie a orașului New York cu o lună înainte de depistarea unui caz în iulie.
Poliomelită: Virusul a fost găsit în apele reziduale dintr-o suburbie a orașului New York

Oficialii din domeniul sănătății spun că virusul poliomielitei a fost prezent în apele reziduale dintr-o suburbie a orașului New York cu o lună înainte de depistarea unui caz în iulie.

Cazul - primul din SUA din 2013 - a fost descoperit la un pacient anonim din comitatul Rockland.

 

Oficialii spun că nu au fost identificate cazuri noi și nu este încă clar dacă se răspândește în mod activ

 

Poliomielita a fost în mare parte eradicată din SUA printr-o campanie de vaccinare care a început în 1955.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, prezența poliomielitei în apele reziduale ale comunității sugerează că ar putea exista și alte persoane care elimină virusul în fecale.

Luna trecută, oficialii au declarat că pacientul din Rockland County nu a fost vaccinat și au precizat că bărbatul a fost probabil expus la o persoană care a primit un vaccin care conține virusul viu slăbit.

Testele de laborator au descoperit că tulpina din cazul confirmat era legată genetic de una găsită în Israel, deși acest lucru nu înseamnă că pacientul a călătorit acolo, au declarat oficialii. De asemenea, aceasta a fost legată de mostre de virus din Marea Britanie.

 

Oficialii britanici din domeniul sănătății au declarat că polio a fost detectat într-un număr îngrijorător de mostre de canalizare din Londra

 

Nu există un tratament pentru poliomielită, dar aceasta poate fi prevenită printr-un vaccin. Afectând în principal copiii, aceasta provoacă slăbiciune musculară și paralizie, iar în cele mai grave cazuri invaliditate permanentă și deces.

Atât în SUA, cât și în Regatul Unit se utilizează un vaccin polio inactivat, ca parte a programului de rutină pentru copii. În SUA, aproximativ 93% dintre copiii mici au primit cel puțin trei doze de vaccin antipoliomielitic, conform datelor de vaccinare ale CDC.

Datorită programului solid de vaccinare, numărul anual de cazuri din SUA a scăzut rapid de la mai puțin de 100 în anii 1960 la mai puțin de 10 în anii 1970, iar SUA a fost declarată liberă de poliomielită în 1979.

Luni, Mary Bassett, cel mai înalt oficial din domeniul sănătății din New York, a îndemnat americanii de toate vârstele să se vaccineze împotriva poliomielitei.

"Având în vedere cât de repede se poate răspândi poliomielita, acum este momentul ca fiecare adult, părinte și tutore să se vaccineze și să-și vaccineze copiii", a declarat ea, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel