Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PNL vrea să elimine din lege plafonul privind plăţile în numerar
WhatsApp
PNL anunță că vrea să depună un proiect de lege prin care să fie anulate plafoanele privind plăţile în numerar.
Ministrul Muncii: Pensiile românilor vor fi virate în avans în luna mai! Datele exacte aici / Foto ilustrativ

Deputatul PNL Adrian Felician Cozma a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că liberalii vor depune un proiect de lege prin care vor fi anulate plafoanele privind plăţile în numerar.

"Vă anunţ că facem o corecţie, ca urmare a unei erori strecurate în angajarea răspunderii domnului prim-ministru Ciolacu. Şi anume, grupul PNL depune un proiect de lege prin care anulează plafoanele privind limitarea plăţilor cash şi, ca urmare, vom reveni la forma iniţială, prin care românii pot să îşi cheltuie banii aşa cum trebuie şi sunt readuşi, de fapt, la un drept constituţional", a spus Cozma, potrivit Agerpres.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat luni că revizuirea plafonării plăţilor cash trebuie să se producă cât mai curând posibil pentru că nu există o reţea de bancomate distribuită echitabil care să susţină o astfel de măsură. El a mai precizat că decizia de plafonare a fost asumată în coaliţie pentru reducerea evaziunii fiscale.

Din luna noiembrie vor fi reduse plăţile cash la companii şi persoane fizice, potrivit unei măsuri cuprinse în pachetul de măsuri fiscal-bugetare asumat de Guvern în Parlament. Plăţile către persoanele juridice se pot face în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei/persoană. În ceea ce priveşte încasările şi plăţile între o persoană juridică şi o persoană fizică, plafonul zilnic este de 5.000 lei către/de la o persoană, iar sumele în numerar aflate în casieria persoanelor juridice nu pot depăşi plafonul de 50.000 lei, la finalul unei zile. Încasările şi plăţile cash între două persoane fizice se pot face în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei.

Vezi și: Un afacerist român boicotează plățile cu cardul: ofer discount dublu românilor, decât să dau 1% la bănci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel