Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PNL vrea mai puține impozite pentru șoferii de camion. Ce propuneri au făcut liberalii
WhatsApp
Parlamentarii PNL au inițiat un proiect de lege prin care elimină impozitele aferente diurnelor celor care lucrează ca șoferi internaționali. 
Britanicii riscă să rămână fără băutură de sărbători din lipsă de șoferi de camion

Măsura vine în contextul în care se resimte o criză a locurilor de muncă în acest domeniu. Inițiatorii proiectului sunt Alina Gorghiu şi Gheorghe Pecingină.

Potrivit celor doi liberali, au existat interpretări diferite în ce privește diurna șoferilor de camion, iar acest lucru trebuie clarificat. Concret, PNL vrea să elimine impozitarea diurnei, pentru a pune stop crizei de șoferi de camion notează Agerpres. 

 „Am iniţiat, alături de câţiva colegi deputaţi, Bogdan Huţucă, George Tuţă şi Tudor Polak, o propunere legislativă necesară pentru clarificarea expresă a regimului fiscal aplicabil indemnizaţiei specific detaşării transnaţionale, pentru înlăturarea acestor interpretări diferite ale prevederilor legislaţiei şi pentru a reduce povara fiscală a şoferilor", au precizat parlamentarii PNL, citați de Agerpres.

Potrivit proiectului care urmează să fie supus aprobării, nu vor fi  impozabile indemnizaţiile şi orice alte sume de aceeaşi natură, primite de salariaţi, potrivit legii, pe perioada delegării/detaşării, după caz, în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului, în limita unui plafon.

În Anglia, criza șoferilor de camion se simte din plin, imediat după Brexit. UK a pierdut un număr important de străini care lucrau în acest domeniu, iar prețurile uriașe de la combustibil nu îi fac pe englezi să se angajeze pe postul de șoferi internaționali. Marea Britanie a dat anunț că recrutează forță de muncă străină. Sunt așteptați să aplice foarte mulți români. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel