Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PNL și PSD nu s-au înțeles nici astăzi cu privire la organizarea alegerilor. Discuţiile au fost suspendate
WhatsApp
Coaliţia de guvernare nu s-a ajuns la un acord în privinţa organizării alegerilor şi discuţiile au fost suspendate.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, vineri, că în coaliţia de guvernare nu s-a ajuns la un acord în privinţa organizării alegerilor şi discuţiile au fost suspendate, urmând să fie reluate duminică.

El a menţionat că este "foarte probabil" ca, la începutul săptămânii viitoare, să se ajungă la un rezultat concret.

Potrivit lui Stroe, liberalii susţin în continuare soluţia comasării unor alegeri.

"Din păcate, nu s-a ajuns nici astăzi la un acord între cei doi parteneri de coaliţie. Discuţiile vor continua şi în weekend, iar foarte probabil la începutul săptămânii viitoare să avem un rezultat concret. Noi, liberalii, în continuare considerăm că soluţia comasării ar aduce cel puţin trei beneficii concrete pentru România. În primul rând, este vorba de creşterea consistentă, semnificativă a prezenţei la vot. Practic, consolidează şi întăreşte democraţia. La fel, un avantaj enorm îl constituie evitarea unui blocaj instituţional, o bulversare a întregului sistem instituţional de numărul mare de campanii electorale care ar fi trebuit să se desfăşoare, cel puţin patru campanii electorale, şi, nu în ultimul rând, şi o economie semnificativă la buget. Noi credem că putem evita absenteismul şi oboseala electorală, care cu siguranţă se va manifesta în momentul în care românii sunt chemaţi de cinci ori la vot, şi suntem optimişti că discuţiile vor ajunge în punctul în care ne dorim", a precizat Stroe, pentru AGERPRES.

Purtătorul de cuvânt al PNL a informat că discuţiile vor fi reluate duminică.

"Nu am fost la coaliţie, nu pot menţiona unde s-au blocat discuţiile sau dacă doar s-au suspendat. Din ce am aflat, discuţiile s-au suspendat, urmând a fi reluate duminică", a adăugat Ionuţ Stroe.

Anterior, europarlamentarul PSD Mihai Tudose declarase că încă nu s-a luat o decizie în coaliţia de guvernare cu privire la comasarea alegerilor.

"Să nu credeţi că şedinţele astea lungi de coaliţie au un singur punct pe ordinea de zi, adică noi am vorbit două ore astăzi doar despre acest subiect. Sunt o mulţime de subiecte de discutat, cum ar fi stadiul implementării construcţiei de autostrăzi, cum ar fi execuţia bugetară", a menţionat social-democratul.

Mihai Tudose a afirmat că sunt argumente şi în favoarea şi împotriva comasării alegerilor.

"Din păcate sau din fericire, toate aceste zbateri vor trebui să se finalizeze cât de rapid, fiindcă legal, la un moment dat, nu mai ai când să le faci. Teoretic în prima decadă a lunii martie ar trebui să fie gata. PSD îşi doreşte cea mai bună cale, pe care, recunosc, încă nu am găsit-o", a explicat el.

Potrivit acestuia, PSD doreşte un calendar complet al alegerilor, ţinându-se cont "şi de ce zice lumea şi de ce e mai bine ţării şi din punct de vedere financiar".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel