Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PNL cere PSD să renunțe la candidatura lui Șerban Nicolae la șefia Senatului
WhatsApp
Liberalii au cerut, astăzi, să renunțe la candidatura lui Șerban Nicolae pentru funcția de președinte al Senatului pentru a nu decredibiliza forul legislativ.

„PSD reușește, prin propunerea lui Șerban Nicolae drept candidat al partidului pentru președinția Senatului, să înregistreze o premieră națională negativă: decredibilizarea Camerei superioare a Parlamentului.

Afirmăm cu toată convingerea că, ultima decizie a PSD în ceea ce privește Senatul, riscă să genereze consecințe dezastruoase pentru activitatea instituției, precum și temeri justificate că este un atentat planificat pentru a sabota imaginea acestui corp legiuitor în ochii opiniei publice", arată PNL, într-un comunicat de presă.

 

„Unul dintre cei trei mușchetari anti-justiție” 

 

„Sunt multe argumente solide și de necontestat care oricând pot fi invocate. De exemplu, faptul că dl senator Șerban Nicolae s-a consacrat în ultimii ani ca fiind, alături de Eugen Nicolicea și Ștefan Iordache, unul dintre "cei trei mușchetari anti-justiție" ai PSD sau că a fost schimbat în 2019 chiar de PSD din funcția de lider al Grupului de la Senat pentru că era o povară electorală.

La care se pot adăuga derapaje grave referitoare la Președintele Klaus Iohannis, fără precedent pe scena politică românească, sau cele privitoare la înalți responsabilii europeni, ca Frans Timmermans, sau la adresa unor instituții diplomatice ale partenerilor externi, drept răspuns că nu se agreau atacurile PSD la adresa statului de drept și la drepturile și libertățile omului.

 

„Așa știe PSD să se reformeze”

 

Sursa citată a adăugat că „PNL nu poate rămâne indiferent când oferta PSD pentru a doua funcție în stat privește o persoană care și-a făcut un obicei din a lansa critici repetate la adresa DNA sau a iniția propuneri legislative legislative controversate, niciodată în sens european sau reformator".

„Nu putem uita nici insultele la adresa unei colege parlamentar, rostite din partea celui care poate deveni chiar azi președinte al Senatului. Dacă PSD are în plan distrugerea imaginii Senatului, prin susținerea lui Șerban Nicolae pentru a prelua funcția deținută până de curând neconstituțional de către Teodor Meleșcanu, cu siguranță va confirma cât de toxic a devenit acest partid. Așa știe PSD să se "reformeze": desființând credibilitatea Senatului. Tansmitem însă, cu toată răspunderea, că atât timp cât PSD se va încăpățâna să nu ia în considerare rapid o altă persoană candidat pentru funcția de președinte al Senatului, este cea mai gravă jignire pe care o poate transmite la adresa românilor", arată PNL în comunicatul de presă.

Senatul își va alege, miercuri, președintele forului legislativ. PSD l-a propus pe Șerban Nicolae, PNL pe Alina Gorghiu, iar USR pe Vlad Alexandrescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel