Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pleci în concediu? Ce să faci cu plantele din casa ca să nu se usuce. Încearcă câteva trucuri eficiente
WhatsApp
Ești gata să pleci în concediu și te gândești deja cum vei găsi plantele când te întorci? Nu te îngrijora! Iată câteva trucuri pentru a împiedica plantele să moară.
Pleci în concediu. Ce să faci cu plantele din casa ca să nu se usuce. Sursa foto: freepik.com

Plantele de apartament trebuie udate la fiecare câteva zile, iar, în unele perioade, chiar în fiecare zi.

Cu toate acestea, atunci când pleci într-o călătorie lungă și părăsești apartamentul pentru o lungă perioadă de timp, plantele ar putea muri.

Din fericire, plantele nu se vor confrunta cu lipsuri de apă, dacă știi un singur truc. Poți crea un „sistem de irigare” simplu chiar acasă.

Țânțari, căpușe și insecte: invazie din cauza ploilor abundente și a căldurii. "Riscul de patologii tropicale". Care sunt acestea și cum să vă apărați

Pentru asta, vei avea nevoie de o sticlă de plastic. Recipientul trebuie umplut cu apă curată. Sticla nu trebuie închisă cu un dop. În schimb, partea superioară a recipientului trebuie acoperită cu o bucată de pânză, care trebuie fixată cu o bandă elastică.

Sticla se pune cu gâtul jos în pământul din ghiveci. Ca urmare, apa va curge, dar nu foarte repede. Sticla va oferi plantelor o udare dozată.

Acum plantele nu au nevoie de udare regulată. Umiditatea va intra constant în sol, chiar dacă vei uita să uzi florile sau dacă pleci în vacanță. În plus, udarea plantelor cu ajutorul unei sticle completează deficitul de umiditate din sol.

Descoperă magia ceaiului de mușețel: Un mod inedit de a te relaxa și a avea grijă de tine

Acoperă solul din ghivece. Cu ajutorul unei pungi din plastic acoperă pământul din ghiveci după ce l-ai udat bine. În acest mod apa nu se va evapora, asigurând un mediu umed florilor. Alte alternative sunt hârtiile de ziar.

Sere artificiale. Poți hidrata plantele cu ajutorul serelor artificiale. Fă o mică seră artificială din plastic folosind doar o pungă. Prinde punga deasupra plantei și de ghiveci. Prin transpirație, planta va avea apă suficientă.

Șase trucuri de grădinărit pentru un paradis verde în luna mai 2023. Ce trebuie să plantezi neapărat în grădinița ta

Atenție însă ca frunzele să nu atingă punga, deoarece există riscul să putrezească. De asemenea, pune recipiente deschise cu apă în jurul florilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel