Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Plafoanele la energie pentru consumatorii casnici rămân neschimbate - 0,68 lei/kWh şi 0,80 lei/kWh
WhatsApp
Pragurile pentru clienții casnici la energia electrică, de 0,68 și 0,80 de bani rămân neschimbate. 
Foto ilustrativ (Sursa: Agerpres)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că în coaliţia de guvernare s-a decis, referitor la măsurile privind preţurile la energie, ca plafoanele pentru consumatorii casnici să rămână neschimbate - şi anume 0,68 lei/kWh şi 0,80 lei/kWh.

"Preţul energiei rămâne la 0,68, până la 255 kW a rămas în continuare 0,8, nu s-a modificat. A rămas 1 leu în continuare pentru IMM-uri, unde o să mai venim cu amendamente în Parlament, o să venim cu bisericile, cu familii monoparentale, cu cei care au de la trei copii în sus, pe declaraţii pe propria răspundere, cum e normal, nu trebuie toată lumea să facă declaraţii sau să justifice, şi cu cei care au nevoie de aparate medicale, un consum mai mare de energie. Tot ce a scăpat la un moment dat din ordonanţă, plus serviciile publice, companiile de apă, tramvaie, metrou", a spus Ciolacu la B1TV.

El a adăugat că statul are datoria de a compensa eventualele pierderi ale companiilor şi nu "de a compensa băieţii deştepţi din energie".

"Nu poţi să compensezi venituri excepţionale. Dacă un business a avut un profit de 3% în ultimii 10 ani, iar într-un an vii cu un profit de 300%, e un venit excepţional. Trebuie să vină statul român, în acest moment, cu o reglementare clară, pe o perioadă limitată. Ai un mecanism, când se mai întâmplă aşa ceva, automat se apelează la acel mecanism, ca să nu mai fie aceste decizii luate pe bucăţi. În momentul acesta s-a găsit acest mecanism convenit şi cu companiile", a menţionat liderul PSD, potrivit Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel