Plăcinte la tigaie cu gem este un preparat pe cât de simplu, pe atât de delicios. Este perfect în perioada postului sau oricând ai chef de ceva dulce care să fie preparat cu ingrediente puține. Dacă ții post în această perioadă, plăcinta cu gem, la tigaie, este ideală pentru o gustare dulce. Iată cum se prepară rețeta.
- 400 g făină tip 650 sau 000
- 210 ml apă
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 5 g sare
- aproximativ 250 grame gem la alegere. Este recomandat ca gemul ales să fie bine legat, să nu curgă precum dulceața.
Puneți toate ingredientele într-un bol și frământați timp de 10 minute. Strângeți aluatul în formă de bilă și lăsați-l să se odihnească timp de o oră la temperatura camerei, acoperit cu un prosop de bucătărie.
După ce a trecut o oră, ungeți blatul de lucru cu foarte puțin ulei și răsturnați aluatul. Împărțiți compoziția în 8 părți egale pe care le modelați în formă de bilă. Și aceste biluțe mai mici de aluat se lasă se odihnească încă 15 minute, acoperite cu un prosop.
Acum este momentul să prăjim plăcintele la tigaie cu gem.
Se pune la încins o tigaie antiaderentă și începem să întindem turtele pe masă. Se pot întinde cu sucitorul sau cu palmele ușor unse cu ulei.
Se pune pe fiecare turtă câte 1-2 linguri de gem, apoi se împăturesc plăcintele sub forma unui plic. Acestea se coc la foc mediu spre mic, câte 3-4 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc.
Scoateți turtele pe o farfurie, unele peste altele. Dacă vreți să se mențină fragede, acoperiți-le cu un prosop de bumbac. Dacă rămân de pe o zi pe alta, turtele se mai întăresc, dar pot fi încălzite în tigaie, la cuptor sau la microunde.
Dacă ți-a plăcut rețeta de plăcinte la tigaie cu gem, atunci cu siguranță o vei aprecia și pe cea de clătite pufoase de post.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News