Dacă vrei să gătești o plăcintă sărată proaspătă, cu un plus de eleganță, ia în considerare această plăcintă cu ciuperci, care are tot ce ai nevoie pentru a deveni un clasic în bucătăria ta.
Citește și Prăjitura basco, cel mai fin desert cu un gust fabulos. Rețeta pas cu pas
600 gr de ciuperci
2 cepe
Usturoi proaspăt
4 ouă
25 g de unt
Făină
1 lingură de făină de porumb
1 pahar de vin alb
200 gr smântână lichidă
Apă
ulei de masline
Sare
Pătrunjel
Vezi și: Tort de post cu ciocolată: Nu o să îți vină să crezi cât de simplu și rapid se face!
Tocăm ceapa și usturoiul proaspăt. Le vom tăia foarte fin. Într-o tigaie cu puțin ulei adăugați ceapa cu usturoiul. În timp ce aceste ingrediente sunt călite, pregătim ciupercile.
Curățăm bine ciupercile. Se sotează toate timp de 10 minute. Ciupercile sunt un ingredient care lasă multă apă, vom aștepta până se reduce tot lichidul. Vom rezerva două linguri din acest amestec pentru a decora.
Restul vor merge direct într-o cratiță cu vinul alb. Când alcoolul s-a evaporat, adăugați apă și lăsați lichidul să se reducă. Vom zdrobi totul bine în paharul blenderului. Pentru a da acestui sos un pic de textură adăugăm făina de porumb, diluată cu puțină apă.
Spargem ouăle într-un castron cu puțină sare. Bătem bine înainte de a adăuga smântâna lichidă și amestecul de ciuperci.
Vom unge cu unt o tavă sau un vas de iena. Punem hârtie de copt și mai ungem cu unt și presărăm făină, astfel încât plăcinta noastră de ciuperci să nu se lipească. Așezăm amestecul de tort în interiorul tavei. Punem această tavă într-o altă tavă sau oală mai mare și o acoperim cu apă pentru a o putea găti la bain-marie. Se introduce la cuptor 40 de minute la 180º.
Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News