Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Plăcinta invizibilă cu mere, rețeta unui francez care face senzație pe glob. Merele sunt vedete, blatul este "invizibil"
WhatsApp
Inventată de un blogger culinar francez în 2008, plăcinta invizibilă cu mere a devenit extrem de populară, fiind un desert cu adevărat. 
Plăcinta invizibilă cu mere, rețeta unui francez care face senzație pe glob

Plăcinta invizibilă cu mere a avut un succes incredibil, la scurt timp după "lansarea" sa. Numele se referă la faptul că este foarte puțin aluat în comparație cu cantitatea de mere. Textura finală este foarte moale și umedă datorită cantității mari de fructe tăiate în felii foarte subțiri.

Plăcinta invizibilă cu mere este o prăjitură ușoară, cu puțin zahăr și unt, care se prepară rapid și are o aromă plăcută de lămâie. Este o alternativă ideală la versiunile clasice de plăcintă cu mere.

Ingrediente pentru o formă de 20-22 cm

 

- 1 kg de mere

- 2 ouă

- 80 grame zahăr

- 60 grame unt

- 100 grame lapte

- 70 grame făină 00

- 16 grame praf de copt

- coaja și sucul de la 1 lămâie

Plăcinta invizibilă cu mere. Mod de preparare

 

Mai întâi decojim merele și le tăiem în felii foarte subțiri. Dacă nu reușiți cu cuțitul, puteți folosi un feliator. Puneți feliile într-un castron și turnați sucul de la o lămâie. Acest lucru le va împiedica să se rumenească și va da o aromă senzațională întregii prăjituri.

Deoarece vom avea nevoie și de coaja de lămâie, înainte de a o tăia pentru a o stoarce, nu uitați să radeți coaja și să o păstrați deoparte.

Separat, într-un alt bol, se sparg ouăle și se adaugă zahărul. Amestecăm cu ajutorul mixerului electric până când amestecul devine ușor și cremos.

Adăugăm untul înmuiat (îl putem pune câteva clipe în cuptorul cu microunde sau într-o cratiță cu apă caldă) și amestecăm, iar apoi turnăm laptele.

Se adaugă făina cernută și praful de copt. La final, se adaugă coaja rasă de lămâie și se amestecă totul foarte bine.

Se toarnă acest amestec în castronul cu mere (se poate face și invers, dar este mai practic) și se amestecă. Se transferă amestecul într-o formă cu diametrul de 20-22 cm, unsă cu unt și presărată cu făină.

Plăcinta invizibilă cu mere se coace în cuptorul preîncălzit: dacă este ventilat la 170° timp de 45-50 de minute, dacă este static la 180° timp de 50-55 de minute.

Puteți prepara aceeași prăjitură folosind pere în loc de mere.

Dacă ți-a plăcut rețeta noastră de plăcintă invizibilă cu mere, cu siguranță îți va plăcea și rețeta simplă de prăjitură cu mandarine.

Plăcinta invizibilă cu mere, rețeta unui francez care face senzație pe glob

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel