Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Plăcintă de mere cu blat din pâinea uscată din cămară. Un deliciul culinar, cu doar 160 de calorii
WhatsApp
Această plăcintă de mere se face din resturile de pâine, pe care nu vrei să le arunci. În plus, este o alternativă de a economisi bani și de a avea pe masă un desert autentic, care va mulțumi pe toată lumea. Rețetă este ideală și pentru cei care nu vor să renunțe la dieta lor, deoarece o felie are doar 160 de calorii! 
Plăcintă de mere cu blat din pâinea uscată din cămară. Un deliciul culinar, cu doar 160 de calorii.

Plăcinta poate fi servită ca desert după prânz sau cină, sau ca o simplă gustare sănătoasă și autentica. Prepararea acestui desert este foarte rapidă și simplă. 

Pentru această rețetă aveți nevoie de:

3 mere, 

200 ml de lapte,

300 grame de pâine uscată,

30 grame de migdale feliate sau nuci,

zeama și coaja de la o lămâie,

1 linguriță de scorțișoară,

1 lingură de amidon,

50 grame de stevia (alternativ zahăr din trestie - 150 g),

zahăr pudră după gust.

 

Plăcintă de mere cu blat din pâinea uscată din cămară. Un deliciul culinar, cu doar 160 de calorii. PREPARARE 

 

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați merele, îndepărtați miezul, tăiați-le felii, puneți-le într-un bol și stropiți-le cu zeamă de lămâie. Într-un castron, amestecați îndulcitorul, migdalele (sau nucile), coaja de lămâie, scorțișoara și amestecați bine.

 

Încercați și:  Plăcintă cu mere, gata în 10 minute. Este cel mai bun desert pe care l-am mâncat vreodată

 

Tapetați o tavă de 24 cm cu hârtie specială, umeziți-o și strângeți-o bine, ca să adere perfect de fundul și marginile tăvii. Dacă doriți puteți unge tava cu puțin ulei și o puteți tapeta cu făină. Așezați un prim strat de felii de pâine în tavă. Deasupra puneți un strat generos de mere, peste care presărați din compoziția cu scorțișoară, preparată anterior. 

 

Vă sugerăm și: Prăjitură senzațională din șase mere și un iaurt. Fără unt și cu un pumn de făină. Doar 95 de calorii pe felie

 

Continuați să creați alte straturi alternative de pâine veche, mere și compoziția de scorțișoară.

Într-un castron separat, se bate laptele cu lingura de amidon și cu puțină stevie și se toarnă pentru a acoperi uniform întreaga tartă. apoi, tava se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

 

Vedeți și:  Plăcintă de iarnă cu mere și portocale. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente din cămară. O felie din acest desert are 170 de calorii

 

Odată coaptă, scoateți tava din cuptor și lăsați tarta să se răcească. Apoi, așezați tarta pe un platou, decorați-o cu zahăr pudră, feliați-o și o puteți servi pe masă.  Plăcinta,  ta cu mere și blat de pâine, cu doar 160 de calorii este gata. Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel