Această rețetă de plăcintă cu usturoi caramelizat este una dintre cele mai bune tarte sărate. Este din cartea lui Yotam Ottolenghi - „The Gourmet Vegetarian” și vă asigur că merită să investiți în fiecare minut necesar pentru a o pregăti.
1 foaie de foietaj,
3 căței de usturoi,
1 lingură de ulei de măsline extra virgin,
1 lingură de oțet,
220 ml apă,
1 lingură de zahăr,
1 linguriță de rozmarin uscat,
1 linguriță de cimbru uscat,
120 g brânză de capră rasă,
2 ouă,
100 ml smântână,
100 g smântână vegetală pentru gătit,
sare și piper negru măcinat.
Începem prin a acoperi o tavă cu hârtie de copt pe care așezăm foietajul și usturoiul. Lăsați tava să se odihnească în frigider în timp ce încălzim cuptorul la 180 ° C. Punem tava la cuptor și coacem 20 de minute.
După acest timp, scoatem usturoiul și mai coacem 5 sau 10 minute, până când aluatul este auriu.
În timp ce aluatul se gătește, caramelizați usturoiul. Pentru a face acest lucru, le punem într-o cratiță mică și le acoperim cu multă apă. Punem cratița pe foc și le amestecăm timp de aproximativ 3 minute la foc mic. Le scurgem, uscăm cratița și punem iar usturoiul cu uleiul de măsline. Le prăjim la foc mare timp de 2 minute.
Adăugați apa și oțetul balsamic și aduceți-l la punctul de fierbere. Când începe să fiarbă, scădem focul și îl lăsăm să fiarbă 10 minute. Adăugați zahărul, rozmarinul, cimbru și sarea și fierbeți încă 10 minute sau până când cea mai mare parte a lichidului se evaporă și cățeii de usturoi sunt acoperiți de un caramel închis la culoare.
Pentru a asambla tortul, distribuim brânzeturile și usturoiul caramelizat (cu tot cu sos) pe foietaj.
Într-un castron, bateți ouăle, smântâna, smântâna vegetală, sare și piper și turnați acest amestec peste foietaj, umplând spațiile . Coborâm temperatura cuptorului la 160 ° și coacem între 35 și 45 de minute sau până când umplutura se setează și suprafața devine aurie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News