Proaspăt făcută este foarte bună, dar dacă o lăsăm de la o zi pe alta este și mai bine.
- o cană de făină de grâu
- o cană de griș de grâu
- 3/4 până la 1 cană zahăr granulat, în funcție de cât de dulce este mărul
- 1 și 1/2 linguriță praf de copt
- 1 kilogram mere (galbene)
- 150 g unt
- scorțișoară pudră - după gust.
Pufoane cu mere foarte delicioase, gata în 10 minute. Creează dependență
Se unge o formă detașabilă și se presară cu făină sau de preferat pesmet. Preîncălziți cuptorul la 180ºC.
Într-un castron, amestecați cu o lingură făina, grișul, zahărul și drojdia. Separați în trei părți egale și rezervați.
Curăță merele de coajă, miez și răzuieștele grosier. Puneți-le într-o strecurătoare, în cazul în care se scurge puțin suc.
Turnați o treime din ingredientele uscate în fundul formei, puneți deasupra jumătate din mărul ras și presărați scorțișoară după gust.
Acoperim cu a doua parte de ingrediente uscate și distribuim restul de măr ras, punem încă un pic de scorțișoară și deasupra ultima parte din ingredientele uscate.
Clătite cu mere. Cea mai simplă rețetă, pe care o poate face și un copil. Rapidă, ușoară și sățioasă
La final, acoperim totul cu felii subțiri de unt.
Coaceți aproximativ o oră sau până când suprafața este ușor aurie.
Pentru a servi, pudrați cu zahăr pudră.
În funcție de măr s-ar putea scurge ceva zeamă (nu este frecvent). Dacă plăcinta se rumenește prea repede se acoperă cu hârtie de copt sau de aluminiu și se lasă cât este nevoie, de obicei este suficientă o oră.
Căldura cuptorului permite ca toate ingredientele să se gătească împreună și iese ca o prăjitură moale cu fructe.
Poftă bună!
Budincă delicioasă de mere. Fără amidon și fără făină. Un desert fabulos, după rețeta bunicii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News