Ingrediente:
Pentru aluat:
400g făină
200 g unt - 200
15 g - zahăr
100 ml apă foarte rece
1 vârf sare
Pentru umplere:
2 - 3 mere verzi
2 - 3 mere roșii
250 g zahăr brun
Coaja de la o lămâie
2 linguri amidon de porumb
1 lingură cafea cu scorțișoară
100 g unt
1 vârf sare
1 vârf nucșoară
Lapte pentru a unge suprafața
1 lingură scorțișoară
1 lingură glazură pentru praf
Facem un vulcan cu făina și în interior încorporăm ingredientele: untul tăiat, zahărul, sarea și apa încetul cu încetul. Se amestecă încet, colectând făina de la bază pentru a o pune încet în interior, va prinde consistență și nu vom opri frământarea până nu vom forma o bilă.
Odată amestecat, îl împărțim în două părți egale și o bilă de aluat o înfășurăm într-o folie transparentă și o punem la frigider cel puțin o oră.
După timpul în care se odihnește în frigider, lucrăm aluatul cu un sucitor (anterior presărăm puțină făină pe masa de lucru pentru a nu se lipi), îl modelăm într-o tavă rotundă, făcându-l puțin mai mare decât baza ca să se muleze astfel încât să iasă puțin pe margini.
Așezăm în tava unsă cu puțin unt.
Lucrăm cealaltă jumătate a aluatului și punem deoparte.
Pașii pentru aluatul scurt: Așezăm toate ingredientele, cu excepția apei, și amestecăm 15 secunde, viteza 6. Adăugăm apă rece încetul cu încetul la viteza 6. Nu trebuie amestecat mult pentru că se întărește. Scoatem aluatul, facem o bilă, îl înfășurăm în folie transparentă și îl lăsăm la frigider timp de o oră.
Pași pentru umplerea plăcintei americane de mere: Curățăm merele. Le taiem felii de aproximativ 5 centimetri. Se pune într-un vas adânc și se adaugă zahărul brun, coaja de lămâie, scorțișoara, sarea și nucșoara. Amestecați totul bine cu o lingură de lemn și lăsați-l să se odihnească la temperatura camerei timp de aproximativ 5 minute.
Așezăm această umplutură pe aluatul pe care îl avem deja în tavă și adăugăm deasupra untul în bucăți. Cu celălalt aluat pe care îl rezervasem, îl tăiem fâșii și îl punem deasupra, lipind (umezind marginile cu apă) marginile bine cu degetele. Ungem suprafața cu laptele și presărăm cu amestecul de zahăr glazură și scorțișoară.
Preîncălziți cuptorul timp de 15 minute, introduceți tava timp de 15 minute la 220 ° C, apoi reduceți temperatura la 180 ° C pentru aproximativ 45 de minute. Dacă vedem că eliberează mult suc, îl vom așeza în partea inferioară a cuptorului încă 10 minute.
Dacă este rumenit în exces, acoperiți cu folie de aluminiu până când se termină coacerea.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News