Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Plăcintă cu mere, fără făină și zahăr: Rețeta delicioasă și sănătoasă, potrivită pentru diabetici, alergici și pentru pofticioși
WhatsApp
După zilele de sărbătoare în care rețetele mai grele au fost la mare căutare, vă prezentă o rețetă de plăcintă cu mere, fără făină și zahăr. Atât de delicioasă și sănătoasă în același timp, încât va deveni rapid unul din deserturile preferate.
Plăcintă cu mere, fără făină și zahăr: Rețeta delicioasă și sănătoasă, potrivită pentru diabetici, alergici și pentru pofticioși

Plăcinta cu mere, fără făină și fără zahăr, este o rețetă de prăjitură foarte ușor de făcut, ideală pentru diabetici sau pentru cei cu boală celiacă, dar și pentru cei care caută să consume alimente sănătoase și delicioase, fără gluten și fără zahăr.

Ingrediente pentru plăcinta sănătoasă:

280 g făină de migdale decojite

2 ouă

1 vârf de sare fină de Himalaya

Extract pudră din Stevia.

600 g. mere

50 g. unt Ghee (vegetal) clarificat

1 lămâie,

1 linguriță de scorțișoară,

½ linguriță de ghimbir pudră,

½ linguriță de nucșoară.


Plăcintă cu mere, fără făină și fără zahăr: Mod de preparare pas cu pas

 

1. Se spală, se curăță de coajă și se taie în cubulețe toate merele. Se pun într-un castron împreună cu condimentele și sucul de la o jumătate de lămâie.

2. Se topește untul vegetal Ghee și se amestecă cu merele, lămâia, extractul de Ștevia și condimentele. În timp ce vă ocupați de pastă, lăsați merele la macerat.

3. Se mixează ouăle, un vârf de cuțit de sare și făina de migdale. Se amestecă cu un robot de bucătărie sau cu mâinile. Se frământă până se obține o bilă de cocă fermă.

4. Se întinde aluatul între două foi de hârtie de copt și se aplatizează cu ajutorul unui sucitor de lemn.

5. Se împarte aluatul în două părți: una va fi folosită pentru a acoperi baza, iar cealaltă pentru "capac“.

6. Se ia o formă de sticlă, aluminiu sau ceramică (dozele din această rețetă sunt pentru o formă cu diametrul de 18 cm) și se tapetează cu hârtie de copt.

7. Acum introduceți aluatul ca bază și apăsați bine pentru a-l face să se lipească de formă.

8. Se toarnă merele (dacă și-au lăsat sucul, se scurg și se toarnă doar merele; sucul se poate bea) și acum se lipește partea de sus a aluatului. Folosiți o furculiță pentru a lega marginile de sus și de jos ale foii de aluat și faceți găuri ici și colo (acest lucru este important! Este necesară pentru a lăsa aburul să iasă din prăjitură în timpul gătitului).

10. Se coace la 175°C timp de 20 de minute (sau până când aluatul devine auriu) și apoi se coace la 120°C timp de 1 oră.


Notă: dacă doriți cu adevărat să fiți precis, împărțiți aluatul în două părți înainte de a frământa: 150 g pentru bază și 130 g pentru partea care vine deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel