Ingredientele pentru opt porții sunt următoarele:
Citește și Borșul ciobanului - Rețeta genială din bucătăria românească veche
400 de grame de ricotta ușoară;
100 de grame de fructe de pădure asortate (congelate);
60 de grame de amidon de porumb;
50 de grame de stevie sau 100 de grame de zahăr obișnuit;
trei ouă;
un plic de vaniline și un praf de sare.
Ricotta se pune într-un castron cu un praf se sare și se amestecă bine cu o spatulă. Adăugați stevia, ouăle și amidonul de porumb. Ingredientele se amestecă bine până se obține o masă omogenă, moale și cremoasă.
Ați putea încercat și: Prăjitură pufoasă cu iaurt. O porție are doar 95 de calorii. Rețeta pas cu pas a unui desert de vis
O tavă se tapetează cu hârtie de copt, care, în prealabil, a fost umezită. Turnați compoziția în tavă. Nivelați-o cu o spatulă și apoi ornați-o cu fructele de pădure.
Acum este momentul să introduceți tava în cuptorul preîncălzit. Prăjitura se coace la 180 de grade timp de treizeci și cinci de minute. Este gata atunci cânt trece testul scobitorii. După ce s-a răcit, se poate servi. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News