Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Plăcintă cu cartofi și șunculiță - preparatul ideal când vrei să faci o cină rapidă
WhatsApp
Plăcinta de cartofi este o rețetă gustoasă și foarte rapidă, o idee de reținut pentru prânzurile sau cinele care trebuie organizate pe repede înainte. E un preparat deloc pretențios, însă cu un gust genial. 
Plăcintă cu cartofi și șunculiță - preparatul ideal când vrei să faci o cină rapidă

Cartofii fac cu siguranță ca felul de mâncare să fie consistent și, datorită combinației de șuncă fiartă și brânză, acest felul de mâncare este complet. Se servește cu o salată proaspătă și cina este gata.

Această variantă rapidă se face cu aluat din comerț, de plăcintă sau foietaj. Însă dacă dorești, îți poți face propriul aluat, acasă.  

Iată cum se face!

Ingrediente pentru o formă de tort de 22 cm

 

- aluat de plăcintă / foietaj

- 500 g cartofi

- 120 g de șuncă fiartă, șuncă presată, orice vă place

- 100 g de brânză proaspătă, cremoasă

- parmezan ras sau brânză rasă după gust

- sare și piper după gust

- ulei de măsline extravirgin, după gust

Cum se face plăcinta de cartofi

 

Fierbeți cartofii în coajă timp de aproximativ 30-40 de minute (timpul variază în funcție de mărime). Nu trebuie să-i lăsați să fiarbă complet, pentru că se vor termina de gătit mai târziu în cuptor. Îndepărtați pielea și lăsați să se răcească.

Se taie în cuburi și se transferă într-un castron: se asezonează cu sare, piper și un strop de ulei de măsline extravirgin, apoi se amestecă ușor.

Se întinde aluatul de plăcintă pe hârtia de copt și se transferă într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm.

Se căptușesc bine marginile și se înțeapă baza cu vârfurile unei furculițe.

Se toarnă aproximativ jumătate din cartofi, apoi se adaugă șunca fiartă în bucăți, alternând cu brânza și restul de cartofi.

Presărăm cu puțin parmezan ras.

Turnăm puțin ulei și coacem în cuptorul preîncălzit: dacă este ventilat la 180° timp de 30-35 de minute, dacă este static timp de 35-40 de minute.

Sfaturi și variații

 

Nu coacem prea mult cartofii pentru a-i putea tăia în cubulețe fără ca aceștia să se destrame prea mult. Dacă preferăm, putem să-i decojim și să-i tăiem înainte de a-i fierbe timp de aproximativ 10-15 minute.

În loc de șuncă fiartă putem folosi un alt tip de mezel, cum ar fi bacon sau mortadella, sau pentru o versiune vegetariană putem adăuga ciuperci sotate sau doar brânză.

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel