Există multe rețete delicioase, dar aceasta este una dintre cele mai bune. Pentru a pregăti o plăcintă de conopidă, aveți nevoie de ingrediente foarte simple și accesibile:
- 1 conopidă
- 4 ouă
- 200 de grame de brânză tare
- 4 linguri de maioneză
- 1 lingură de unt
- sare.
Timp de gătire: 40-50 minute
Dificultate: minim
Versiune scurtă de gătit: Aduceți 2 litri de apă la punctul de fierbere, puneți sare. Dezasamblați conopida în buchețele. Se fierb buchețelele timp de 4 minute, se pun într-o strecurătoare. Prăjiți părțile de conopidă într-o tigaie (în unt). Bateți ouăle, sarea și maioneza într-un castron. Răzuiți brânza. Se amestecă ingredientele. Se pune totul într-o formă, se toarnă peste amestec. Gătiți la cuptor până devin maro auriu.
Mod de preparare: În primul rând, turnăm apa într-o cratiță mică, cam doi litri, adăugăm o jumătate de lingură de sare și dăm apa la fiert. Între timp, dezasamblam conopida în buchețele.
Punem buchețelele în apă clocotită și le fierbem 3-4 minute pentru ca buchețelele de conopidă să devină puțin mai moi. Scoatem din apă buchețelele de conopidă cu o lingură cu fantă.
Chiftele de conopidă, super dietetice și rapid de preparat. Doar 30 de calorii
Punem tigaia pe foc și topim untul. Apoi, adăugăm buchețelele de conopidă fierte în tigaie. Le călim până la primele semne ale apariției unei cruste aurii. Apropo, dacă adăugați unt, mai degrabă decât ulei vegetal, atunci când prăjiți legumele, atunci gustul felului de mâncare finit este complet diferit. Acest lucru este valabil pentru dovlecei, vinete, ardei.
Cât se prăjește conopida, pregătim umplutura pentru plăcintă. Spargem ouăle într-un castron adânc, adăugăm maioneza și un praf de sare. Batem cu telul. În acest caz, maioneza poate fi înlocuită cu cinci linguri de lapte.
Dăm brânza pe răzătoarea fină. Adăugăm brânza la ouă și maioneză și amestecăm foarte bine.
Vom pune conopida călită într-o tavă rotundă de copt cu laterale. Încercăm să aranjăm buchețelele de conopidă cu picioarele în jos. Umplem cu brânză și masa de ouă. Nivelăm cu o lingură.
Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 15 minute. Deoarece conopida este deja fiartă și călită, trebuie doar să așteptăm până când oul se prinde în interiorul tavei. Când crusta de deasupra începe să se rumenească, plăcinta este gata.
Această plăcintă iese aurie și potrivită pentru starea veselă de vară!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News