Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Plăcintă cu banane și caramel, un desert fresh, delicios și fără coacere!
WhatsApp
Plăcinta cu banane și caramel este o plăcintă atât de uțor de gătit, încât nici nu necesită coacere. Iar gustul este extrardinar, nucile confiate îmbinându-se perfect cu umplutura delicioasă de cremă de brânză, banane și caramel.
Plăcinta cu banane și caramel, un desert fresh, delicios și fără coacere! / Foto: Captură video youtube

Această plăcintă cu caramel, banane și nuci confiate, fără coacere, creează dependență! Serios! Dacă ai mâncat-o o dată, vei continua să o faci din nou și din nou. Și vă veți plictisi să scrieți rețeta pentru toți cei care o vor cere.

 

Plăcintă cu banane și caramel - Ingrediente

 

Blat:
- 200 g de biscuiți cu unt sau biscuiți graham sau produse similare
- 100 g unt nesărat

Umplutură pentru plăcintă cu banane:
- 4 pliculețe de gelatină Dr. Oetker.
- 100 g zahăr
- 2 linguri de lapte
- 230 g de cremă de brânză
- 230 g iaurt grecesc
- 400 ml de smântână
- 3 banane mari, nu prea coapte

Nuci confiate:
- 65 g de nuci tocate
- 30 g de zahăr
- ½ lingură de unt nesărat

Decor:
- 1 banană
- 2 linguri de suc de lămâie
- câteva coji de lămâie, opțional

 

Plăcintă cu banane și caramel - Instrucțiuni

 

Rupeți biscuiții cu unt în bucăți mai mici și procesați-i într-un robot de bucătărie până când seamănă cu pesmetul. Alternativ, puneți biscuiții într-o pungă de congelator și zdrobiți-i fin cu un rulou mare.

Se topește untul într-o cratiță mică, se adaugă untul la biscuiții zdrobiți și se amestecă. Presărați amestecul într-o formă elastică unsă cu unt cu diametrul de aproximativ 24-26 cm. Se dă la frigider în timp ce se face umplutura.

Acoperiți gelatina cu apă rece și înmuiați-o timp de 10 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dizolvați gelatina. Puneți zahărul și laptele într-o cratiță mică. Încălziți în timp ce amestecați până când zahărul se dizolvă. Aduceți la fierbere și amestecați până când amestecul se îngroașă ușor. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească ușor. Stoarceți gelatina și amestecați-o bine în amestecul de zahăr.

Puneți crema de brânză și iaurtul într-un bol. Se amestecă bine și se adaugă zahărul caramelizat. Puneți umplutura în frigider până când începe să se întărească. Ar trebui doar să înceapă să se întărească, nu să se întărească în întregime.

 

Plăcintă cu banane și caramel - Rețeta pas cu pas

 

Între timp, bateți smântâna groasă până când devine tare. Îndoiți-o cu grijă în amestecul de cremă de brânză. Se taie în două 3 banane pe lungime. Așezați bucățile de banane pe crusta de plăcintă. Turnați cu grijă umplutura de cremă de brânză peste banane. Puneți prăjitura la frigider pentru cel puțin 3-4 ore sau peste noapte.

Între timp faceți nucile confiate și lăsați-le să se răcească complet pe o bucată de hârtie de copt până când le veți folosi. Se încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu. Adăugați zahărul și untul. Când zahărul și untul încep să se topească, adăugați nucile tocate și amestecați bine pentru a le acoperi cu amestecul de unt și zahăr pe toată suprafața. Continuați timp de aproximativ 3-4 minute sau până când nucile sunt frumos caramelizate.

Așezați nucile pe o bucată de hârtie de copt. Separați-le ușor, astfel încât nucile să nu se lipească unele de altele într-un ghem, ci să fie așezate într-un singur strat sau cât mai separat posibil. Se lasă să se răcească complet.

 

Cum decorați plăcinta

 

Puneți nucile confiate și ultima banană deasupra plăcintei doar înainte de servire.

Tăiați banana rămasă și întoarceți feliile în zeama de lămâie. Aranjați feliile de banane pe marginile plăcintei.

Tocați nucile confiate și așezați-le pe tort în interiorul cercului pe care l-ați format cu feliile de banane. Decorați tortul și cu puțină coajă de lămâie, dacă doriți.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel