Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pizza incredibilă cu nectarine cu brânză. Preparați-o chiar azi și nu veți regreta! Este fantastic de bună
WhatsApp
Vă oferim rețeta pentru o pizza neobișnuită cu un sos neobișnuit. Aluatul este elastic, umplutura - din nectarine și brânză, iar sosul - din miere și oțet balsamic.
Pizza incredibilă cu nectarine cu brânză. Preparați-o chiar azi și nu veți regreta. Sursa foto: freepik.com

Vă sugerăm să coaceți această pizza în mod tradițional - la cuptor. Există însă și opțiunea de a găti o astfel de pizza pe tigaie. În primul rând, trebuie să prăjiți aluatul până când este gata (câteva minute pe fiecare parte), apoi puneți umplutura și trimiteți-l la cuptor pentru 5-8 minute. Puteți încerca ambele variante și puteți compara care este mai gustoasă!

Ingrediente pentru aluat:

făină de grâu - 190 grame,

apă - 110 grame,

drojdie uscata - 1,5 linguriță.

Pentru sos:

miere - 1 linguriță,

sare - 1/4 linguriță,

ulei de măsline - 1 linguriță,

nuci de pin - 50 grame,

busuioc - 50 grame,

parmezan ras - 45 grame,

ulei de măsline - 80 grame.

Pentru umplutură:

unt - 1 lingură,

nectarine - 2 bucăți,

miere - 2 lingurițe,

brânză tare rasă - 230 grame,

roșii uscate la soare - 110 grame,

brânză gorgonzola - 160 grame,

ardei iute - 2 bucăți,

oțet balsamic - 200 grame.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Într-un castron mare, amestecați apa, drojdia și mierea. Se amestecă cu o lingură, apoi se lasă să stea până devine spumos, aproximativ 10 minute. Adăugați făina și uleiul de măsline, amestecând cu o lingură până când aluatul se unește într-o bilă, dar este încă lipicios. 

Salată cu nectarine, castraveți, busuioc și brânză de capră: este extrem de delicioasă și se face ușor

Frământați aluatul. Dacă este necesar, adăugați  jumătate de cană de făină, dar nu mai mult. Se unge un vas cu ulei de măsline, se așează aluatul înauntru. Acoperiți-l cu un prosop și puneți-l într-un loc cald, fără curenți de aer, pentru o oră ca să crească.

Rețeta perfectă de vară: omletă cu dovlecei

Pregătiți sosul pesto. Puneți o tigaie mică și uscată la foc mediu și adăugați nucile. Prăjiți nucile timp de 5-8 minute, amestecând și urmăriți cu atenție ca să nu se ardă. După ce s-a rumenit, se iau de pe foc și se lasă să se răcească.

Adăugați nucile prăjite răcite, busuiocul și parmezanul în vasul unui robot de bucătărie sau al blenderului. Măcinați-le fin, apoi adăugați ulei de măsline și un praf de sare. Gustați și ajustați după gust cu sare și piper negru.

Turtele cu mac, după rețeta bunicii, sunt delicioase. Prepară-le chiar azi și te vei convinge!

Pregătiți nectarinele. Se încinge o tigaie la foc mare și se pune untul. Adăugați nectarinele tocate într-un bol și amestecați cu mierea. Puneți acest amestec într-un singur strat pe tigaia fierbinte. Se prăjesc timp de 1 minut, apoi se răstoarnă și se prăjesc încă un minut sau până se caramelizează ușor. Prăjiți toate bucățile de nectarine în acest fel.

Fursecuri cu nucă de cocos, fără făină: o opțiune excelentă pentru micul dejun

Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Împărțiți aluatul în jumătate. Întindeți prima bucată într-o tavă de copt tapetată cu pergament. 

Întindeți jumătate din sosul pesto pe aluat. Se presară jumătate din brânză rasă, deasupra se pun roșiile uscate la soare (jumătate). Se sfărâmă bucăți din gorgonzola, deasupra cu jumătate din nectarinele caramelizate.  

Rulouri delicioase din dovlecei și carne tocată: sunt gustoase și suculente

Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit 10-15 minute sau până când brânza se topește. Scoateți și lăsați să se răcească timp de 5 minute. Repetați cu cealaltă bucată de aluat. Tăiați și serviți cu dressing balsamic picant.

Pentru a face sosul, adăugați oțetul balsamic și mierea într-o cratiță mică și aduceți la fierbere. Reduceți focul la foarte mic și fierbeți timp de 10-15 minute, până când lichidul scade la jumătate și se îngroașă.

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel