Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pizza genială, cu multe legume și puțină făină: Rețeta perfectă pentru cei care țin la siluetă
WhatsApp
Pizza genială, cu multe legume și puțină făină, este perfectă pentru cei care țin regim sau postesc în această perioadă. Are doar 260 de calorii!
Pizza genială, cu multe legume și puțină făină: Rețeta perfectă pentru cei care țin la siluetă

Pentru o cină săracă în calorii, sănătoasă și sățioasă, nimic nu este mai bun decât o pizza cu praz bună, care cu siguranță îi va cuceri chiar și pe copii și le va evita obișnuitele lor crize de furie enervante. De fapt, este un tip de pizza atât de special încât este imposibil să nu te îndrăgostești de ea. Ca să nu mai spunem că și cei care urmează o dietă vegetariană o vor găsi pe placul lor.

Și, dacă aveți musafiri, cu siguranță veți face o impresie deosebită, lăsându-i fără cuvinte chiar și pe cei cărora nu le plac în mod deosebit legumele. Pentru că este un fel de mâncare super gustos.

Folosirea prazului este cu siguranță o modalitate excelentă de a aduce multiple beneficii organismului tău, deoarece ajută sistemul digestiv. Mai exact, efectele sale carminative reduc gazele intestinale, aerofagia și ajută la combaterea balonării abdominale.

Pe lângă faptul că are importante proprietăți diuretice și detoxifiante, are și un conținut ridicat de antioxidanți, care nu numai că inhibă acțiunea radicalilor liberi, dar scad și nivelul colesterolului.

Te-ar putea interesa și acest desert dietetic, recomandat de nutriționiști: Încearcă această rețetă și nu vei regreta.

Pizza genială, cu multe legume și puțină făină: Rețeta pas cu pas

 


Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 40 minute
Timp total: 55 minute
Porții: 9 felii
Calorii: 260 pe felie

Ingrediente

300 g de praz tăiat felii
50 g spanac tocat
50 ml lapte sau lapte de soia
5 g praf de copt
7 linguri de făină
4-5 cartofi rași
4 ouă
4 linguri de ulei de măsline
2 lingurițe de sare
2 morcovi rași
1 ardei, tăiat cubulețe
Suficient piper negru


De ce aveți nevoie pentru sosul de usturoi

40 g maioneză ușoară
40 g iaurt
1-2 căței de usturoi, tocați
Destul de mult castravete răzuit


De ce aveți nevoie pentru garnitură

100 g de brânză rasă
Suficiente semințe de susan


Pregătire

Puneți mai întâi prazul într-un castron, adăugați morcovii, spanacul și piperul și lăsați legumele deoparte pentru câteva momente.

Acum puneți cartofii într-un castron, acoperiți-i cu apă, amestecați scurt cu o lingură și lăsați-i să stea 10-15 minute.

Acum spargeți ouăle într-un alt recipient, bateți-le cu un tel de mână, adăugați uleiul, amestecați, turnați laptele fără oprire, adăugați făina, drojdia, sarea și piperul, apoi amestecați din nou.

După aceasta, strângeți cartofii cu mâinile, transferați-i în castronul cu celelalte legume, turnați amestecul de ouă peste ei, așezați totul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți timp de 30 de minute la o temperatură de 180°C.

Între timp, se toarnă iaurtul într-un bol mic, se adaugă maioneza și castravete răzuit, se amestecă, se adaugă usturoiul și se amestecă.

La final se umple pizza cu brânză rasă și susan, se coace în cuptorul preîncălzit încă 10 minute la o temperatură de 180°C și se servește cu sosul de usturoi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel