Pentru această rețetă aveți nevoie de:
110 ml apă,
120 grame de făină albă,
sare după gust,
făină de porumb pentru a tapeta tava de copt,
doua linguri de ulei de măsline virgin,
50 ml de sos de roșii,
125 grame de mozzarella pentru garnitură.
Preîncălziți cuptorul la 250°. Ungeți o tavă pătrată cu puțin ulei, apoi presărați-o cu făină de porumb. Se toarnă făina albă într-un castron, se adaugă sare și apă și se amestecă cu o tel sau o furculiță. Când amestecul este omogen și uniform adăugăm sosul de roșii. Amestecați din nou ingredientele. Apoi transferați totul în tava de copt.
Citiți si: Mini pizza la tigaie, rețeta rapidă. Gustarea perfectă atunci când ai musafiri
Coaceți pizza aproximativ o jumătate de oră. Între timp, tăiați mozzarella în fâșii. În ultimele 5 minute de copt, așezați pe suprafața blatului feliile de mozzarella și porniți grătarul cuptorului, pentru ca suprafața să fie perfect rumenită.
Încercați și: Tartă moale cu roșii și mozzarella. N-o să te poți opri din mâncat, are un gust divin!
Scoate-ți pizza din cuptor, care este gata în mai puțin de o oră și fără a frământa blatul. Pizza astfel pregătită este la fel de delicioasă ca cea tradițională. Crocantă și moale va fi un succes garantat. Poftă bună!
De asemenea, puteți prepara și mini pizza de vară fără aluat. Este gata în 15 minute și are doar 150 de calorii. Baza pentru această pizza este din dovlecei.
Pentru această rețetă aveți nevoie de:
100 g mozzarella,
600 g dovlecei rotunzi,
200 g roșii tocate,
o linguriță de oregano, sare și piper după gust,
40 ml de ulei de măsline,
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Luați o tavă de copt și ungeți-o cu puțin ulei de măsline. Mozzarella se scoate din zerul său și se lasă să se scurgă bine, deoarece trebuie să fie un pic uscată, perfectă pentru gătit.
Vedeți și: Pizza de cartofi la tigaie. Un preparat rustic genial și extrem de simplu de făcut
Dovleceii se taie în felii cu o grosime de circa 1 centimetru. Feliile se pun la scurs într-o strecurătoare, aproximativ douăzeci de minute. Ulterior feliile de dovlecei se pun pe un grătar încins și se gătesc pe ambele părți pentru câteva minute. Feliile de dovlecei, fripte pe grătar, se aranjează distanțat pe tava de copt.
Ar putea să vă placă și: O gustare rapidă și sățioasă. Ai nevoie doar de patru ingrediente și deliciul culinar e gata
Într-un castron se pun cele 200 g roșii tocate, se adaugă sare, piper, oregano și uleiul de măsline. Luați cu o lingură din compoziția de roșii, pe care o așezați pe fiecare disc de dovlecei. Completează-le apoi cu câte o felie de mozzarella. Repetați până când terminați toate ingredientele. Mini pizzele se coc timp de 5 minute. Scoateți din cuptor și serviți-le încă fierbinți. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News