Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pizza de casă, sfaturi și trucuri ca să îți iasă mai bună decât în restaurant. O rețetă de vis!
WhatsApp
A face propria noastră rețetă ușoară de pizza de casă este un proces mult mai simplu decât credem, trebuie doar să cunoaștem ingredientele necesare pentru pizza și procesul de urmat pentru a le integra. La StiriDiaspora.ro dorim să înveți rețete ușoare care îți permit să prepari mâncăruri rafinate și unice. Prin urmare, aici vă arătăm cum să faceți pizza de casă.
Pizza de casa, sfaturi și trucuri ca să îți iasă mai bună decât în restaurant. O rețetă de vis!

Mâncărurile preparate acasă constituie întotdeauna o masă de calitate superioară și mai ieftină, de aceea vă încurajăm să continuați să citiți și să descoperiți pașii pentru a face această pizza de casă la cuptor cu ingredientele de pizza care vă plac. 

Macaroane cu brânză și cartofi. Celebrul mac 'n' cheese este mai delicios cu aceste ingrediente. O rețetă simplă și delicioasă

 

Ingrediente pentru prepararea pizza de casă 

 

- 1 kilogram de făină 00

- 1 linguriță sare fină

- 2½ căni de apă caldă

- 2 linguri de ulei de măsline

- 30 de grame de drojdie proaspătă.

Mannik - placinta cu griș care se topește în gură. Rețeta pas cu pas a unui desert simplu și rapid de făcut

 

Cum se prepară pizza de casă

 

Înainte de a începe cu rețeta ușoară de pizza de casă, este esențial să faceți o mică lămurire despre făină. Pentru a face acest tip de aluat, cea mai recomandată făină este făina tare 00, deoarece conține un procent mai mare de gluten și rezultatul va fi un aluat de pizza de casă mult mai pufos. 

Acum da, începem rețeta de pizza de casă! Pentru a face acest lucru, primul lucru pe care îl vom face este să amestecăm apa caldă cu drojdia proaspătă într-un recipient. Pentru a face un aluat de pizza de casă poți folosi cu ușurință acest tip de drojdie sau să faci un aluat de pizza cu drojdie uscată, ambele sunt valabile. În cazul în care o preferi pe cea uscată, ar trebui să o amesteci cu făina iar dacă, dimpotrivă, o preferi pe cea proaspătă, este esențial să o amesteci cu apă călduță. 

În general, aproximativ 30 de grame de drojdie proaspătă echivalează cu aproximativ 10 grame de drojdie uscată, ține cont de acest lucru în cazul în care vrei să folosești o drojdie diferită de cea din această rețetă de pizza italiană.

Când ați amestecat drojdia cu apă, adăugați cele două linguri de ulei. Se amestecă bine, astfel încât să se integreze toate ingredientele pentru pizza.

Înainte ca preparatul să se răcească, adăugați făina și sarea într-un castron mare, aranjați-le în formă de vulcan. Se toarnă amestecul anterior în centru.

Acum este momentul în care trebuie să începi să frământați bine până când observi că aluatul de pizza de casă nu se mai lipește de mâini și te poți descurca fără probleme.

Când aveți gata aluatul pufos de pizza, va trebui să-l modelați într-un tub lung și să-l tăiați în 4 compartimente. Apoi rulați fiecare partiție într-o bilă și acoperiți cu o cârpă curată și uscată. Ar trebui să le lași să se odihnească timp de 45 de minute. Veți vedea că, încetul cu încetul, încep să se ridice până își dublează volumul. Fiecare bilă de aluat vă va servi pentru a face o pizza de casă.

După timpul corespunzator se presară puțină făină pe o masă pentru a pregăti pizza de casă, se ia una dintre biluțe și se așează pe ea. Acum trebuie să-l extinzi cu mâinile întinse din centru spre lateral, dându-i o formă circulară. Dacă ai un sucitor îl poți folosi și pentru a face aluatul mai subțire. Odată intins, acum puteți adăuga sosul pentru pizza de casă și ingredientele pentru pizza la alegere. 

Odată ce ați ales ingredientele și ați terminat aluatul de pizza de casă, trebuie să preîncălziți cuptorul la temperatura maximă pentru aproximativ 20 de minute.

După trecerea timpului, introduceți preparatul de pizza de casă și coaceți-l pentru aproximativ 10 minute. Va trebui să îl urmăriți pentru că timpul final va varia în funcție de tipul cuptorului și de intensitatea pe care o are. Gata, pizza ta coaptă de casă va fi bună de mâncat!

Poftă bună!

Pâine țărănească, crocantă la exterior și fragedă în interior. O rețetă simplă pe care gospodinele trebuie să o încerce chiar astăzi

 

Cum să faci pizza perfectă de casă - sfaturi

 

În această rețetă v-am explicat cum să faceți cu ușurință aluatul de pizza de casă pentru a obține un rezultat excelent, dar dorim să țineți cont de câteva sfaturi suplimentare atunci când adăugați ingredientele care vă plac cel mai mult la pizza de casă.

Rețineți că sosul ar trebui să fie întotdeauna primul lucru pe care îl adăugați la orice pizza. Apoi, trebuie să adăugați brânza și, la final, restul ingredientelor.

Unele ingrediente precum busuiocul, rucola, somonul sau șunca sunt cel mai bine adăugate după coacere, deoarece se pot arde sau se pot întări în timpul gătirii.

Pizza coaptă în cuptorul pe lemne sau în cuptoare specializate pot ajunge în jur de 400 °C, așa că cel mai bine este să folosiți temperatura maximă a cuptorului dumneavoastră acasă și să fiți atenți să nu se gătească prea mult.

Puteți folosi orice brânză rasă pe care o aveți pentru pizza de casă, dar vă recomandăm să folosiți brânză mozzarella pentru că se topește mai bine și este mai delicioasă.

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt        
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g        
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G         

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel