Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pizza de cartofi la tigaie. Un preparat rustic genial și extrem de simplu de făcut
WhatsApp
Pizza de cartofi la tigaie este o rețetă gustoasă, cu un aer rustic și primitor. Este excelentă pentru a fi servită ca fel principal sau pentru ocazii speciale. 

Pizza de cartofi la tigaie este rețeta pefectă dacă ești în căutarea unei alternative la tortilla clasică de cartofi. Este alcătuită din două straturi de piure de cartofi cu o umplutură de roșii, brânză mozzarella și bucăți irezistibile de șuncă fiartă.

Pizza de cartofi este moale și ușor de tăiat, așa că poate fi servită și ca aperitiv sau bufet.

Iată cum se prepară în câțiva pași simpli.

Ingrediente

 

- 600 g cartofi

- 1 ou

- 250 g piure de roșii

- 250 g brânză mozzarella

- 1 ceapă roșie

- șuncă fiartă după gust

- ulei de măsline extravirgin

- sare și piper (după gust) 

Vezi și: Minitarte cu fructe, fără coacere. Un desert ce combină simplitatea tartei tradiționale cu prospețimea fructelor

Pizza de cartofi la tigaie. Mod de preparare

 

Pentru a pregăti pizza de cartofi în tigaie, trebuie mai întâi să spălăm bine cartofii pentru a îndepărta orice rest de pământ. Apoi se fierb timp de aproximativ 40 de minute în multă apă ușor sărată, până când sunt destul de moi. 

După ce sunt bine fierți, îndepărtăm pielea și îi pasăm pentru a obține un piure cremos. Dacă nu aveți un pasator de cartofi, îi puteți tăia în bucăți mici și îi puteți amesteca cu un mixer de bucătărie. 

Se curăță ceapa roșie, se taie mărunt și se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline extravirgin. Imediat ce devine aurie, se adaugă piureul de roșii și se asezonează cu sare și piper negru măcinat. 

Acoperiți cratița cu un capac și lăsați sosul de roșii să se gătească timp de aproximativ 20 de minute. Între timp, se pregătește baza de pizza amestecând într-un bol piureul de cartofi cu un ou. Se condimentează amestecul cu sare și piper după gust.

Vezi și: Cum să faci brioșe: Trei rețete rapide și ușoare pe care le poate face oricine

Se unge o tigaie antiaderentă cu fundul larg cu puțin ulei de măsline extravirgin și se întinde uniform jumătate din piureul de cartofi. Se nivelează cu o spatulă și se asigură că nu mai sunt goluri.

Se asezonează pizza de cartofi cu sosul de roșii, se adaugă mozzarella tăiată cubulețe și șunca fiartă tăiată mărunt. După aceea, acoperiți umplutura cu restul de piure de cartofi, având grijă să sigilați bine marginile.

Gătiți pizza de cartofi într-o tigaie pentru câteva minute la foc mediu, apoi întoarceți-o pe o parte și terminați de gătit.

De îndată ce este aurie pe ambele părți, este gata de servire!

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel