Pe lângă faptul că este ușor de făcut, este un starter ieftin pe care îl poți avea gata în cel mai scurt timp. Datorită aromei sale răcoritoare, este ideală pentru a începe o masă. Dacă doriți să învățați cum să faceți pionono de Crăciun ușor și simplu și, de asemenea, să învățați cum să umpleți un pionono sărat, nu ratați această rețetă. Sunt sigură că tuturor invitaților tăi le va plăcea de Crăciun!
Să începem rețeta!
Pentru pionono:
- 5 oua M
- 75 de grame de zahăr (1/2 cană)
- 100 de grame de făină (3/4 cană).
Pentru umplutura:
- 100 de grame de salata verde mixta
- 8 batoane de surimi
- 4 felii de ananas în sirop
- 200 de grame de maioneză.
Decor:
- 75 de grame de maioneză
- 2 batoane de surimi
- 1 felie de ananas în sirop.
În primul rând, trebuie să pregătiți baza pionono-ului. Pentru a face acest lucru, spargeți ouăle într-un bol și adăugați zahărul. Bateți cu mixerul electric până când ouăle fac spumă.
În continuare adăugați făina deodată și cu niște tije manuale, trebuie să o amestecați cu ouăle bătute până nu se formează cocoloașe.
Apoi, preîncălziți cuptorul la 180 °C. Trebuie să tapetați o tavă de aproximativ 28x40 cm cu hârtie de copt. La final, întindeți aluatul de pionono deasupra tăvii și coaceți la 180 °C cu căldură sus și jos timp de 10 minute sau până când suprafața pionono-ului devine aurie.
Odată ce baza pionono-ului este coptă, scoateți-o din cuptor. Acum vă arătăm cum ar trebui să rulați pionono. Apoi, umeziți un prosop de bucătărie și scurgeți-l. Pune piononul deasupra cu hartia de copt si ruleaza-l cu prosopul de bucatarie. Acest lucru vă va permite să desfaceți pionono-ul mult mai bine și să îl lăsați să se răcească cu forma rotunjită. La final, se lasă să se răcească.
În timp ce pionono se răcește, trebuie să pregătiți umplutura. În primul rând, toacă mărunt salata verde amestecată și cele opt bețișoare de surimi.
Sfat: poate vă întrebați cu ce să umpleți un pionono sărat de Crăciun, deoarece există o mie de opțiuni, dar în acest caz vom folosi: salată verde, bețișoare de surimi, ananas și maioneză.
În continuare, cu salata verde și bețisoarele tocate într-un bol, trebuie să adăugați puțin câte puțin cele 200 de grame de maioneză în timp ce amestecați.
Apoi, tocați și cele patru felii de ananas în sirop și adăugați, de asemenea, la amestecul de umplutură pentru pionono sărat. Trebuie să le încorporezi bine.
La final, scoateți cu grijă prosopul de bucătărie umed și hârtia de copt din pionono. Apoi, derulați pionono și întindeți umplutura pe el.
Apoi, rulați cu grijă și înfășurați strâns într-o folie de plastic transparentă. Puneți la frigider pentru cel puțin 20 de minute.
După timpul indicat, îndepărtați folia de plastic și acoperiți suprafața pionono-ului cu maioneză.
La final, se decorează cu bețișoare de surimi tăiate fâșii și cu bucăți de ananas în sirop.
Sfat: dacă doriți să învățați cum să faceți pionono de legume, trebuie doar să eliminați surimi-ul din această rețetă și să înlocuiți orice alt ingredient care vă place.
Păstrează pionono de Crăciun la frigider până la momentul consumării. Vei vedea cât de proaspăt și delicios este. Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News