Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Petre Daea este oficial noul ministru al Agriculturii. Klaus Iohannis a semnat decretul 
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire a lui Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 13,00, la Palatul Cotroceni.

Miercuri, conducerea Partidului Social Democrat a dat un vot în unanimitate pentru ca Petre Daea să revină la Ministerul Agriculturii.

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu s-a retras din funcţie şi s-a autosuspendat din PSD, în condiţiile în care DNA a cerut urmărirea sa penală într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

Procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu, care este deputat.

Ulterior, pe 28 iunie, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de hotărâre pentru ridicarea imunităţii lui Chesnoiu, cu 251 de voturi ''pentru'' şi 25 ''împotrivă''.

"Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă", scria atunci fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

Daea îndeamnă agricultorii să nu raționalizeze apa, în ciuda îndemnurilor autorităților

 

Ministrul nominalizat al Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri că nu recomandă micilor fermieri raţionalizarea apei, argumentând că "nu-i de joacă cu hrana".

Întrebat, la finalul Comitetului Politic Naţional al PSD, dacă le va recomanda micilor fermieri să folosească apa cu mai multă atenţie, Daea a arătat că nu poate face acest lucru.

"Eu nu pot face asta, şi să fim bine înţeleşi. Planta nu poate trăi fără apă, este factorul vital. Legumicultorii pun aceste culturi în zone sigure de apă. Nu-şi permite nici un legumicultor să planteze vreo legumă undeva dacă nu are sursă de apă. (...) Cu hrana nu-i de joacă. Aici nu ne jucăm de-a asigurarea hranei, de aceea le transmit fermierilor să-şi folosească resursele de care beneficiază în zona respectivă", a explicat Daea.

El i-a îndemnat pe agricultori să irige, să folosească toate sursele de apă pe care le au la îndemână, în aşa fel încât să realizeze producţia pentru care au investit, iar toată populaţia să se hrănească cu produse româneşti.

"Acolo unde a secat sursa de apa, ce să-i fac? Eu n-am o soluţie, în condiţiile în care nu există apă. De unde să o aducă, cine să o aducă şi cine să o folosească, în condiţiile în care nu există sursa respectivă? (...) Voi continua toate proiectele începute de domnul Adrian Chesnoiu", a adăugat social-democratul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel