Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Petiție pentru excluderea PSD din Partidul Socialist European, semnată de zeci de mii de oameni
WhatsApp
Mai mulți români din Danemarca au adresat o scrisoare liderului Partidului Socialist European, prin care se solicită excluderea PSD România din marele partid european. Până la momentul redactării articolului aproximativ 20 000 de persoane, din targetul stabilit de 25 000 au semnat deja susținerea pentru această scrisoare.

Iată traducerea textului scrisorii: 

Dragă Mette Frederiksen,

Ca lider al Partidului Social Democrat, aveți influența în Partidul Socialist și puterea de a propune excluderea social-democraților români. Social-democrații doar în nume distrug încrederea în democrația socială din întreaga Europă. Ei au pierdut sprijinul poporului, iar acum încearcă să folosească măsuri coercitive pentru a rămâne la putere.
În ultimele luni, au schimbat legea pentru a salva pe politicienii corupți de la închisoare. În afară de aceasta, au schimbat liderul Agenției Anticorupție, pentru a opri procesul de curățare a corupției în România. Acum, ei vor doar să controleze Poliția și Jandarmeria. 

Jandarmeria a acționat violent împotriva oamenilor care s-au adunat în Piața Victoriei pentru a protesta pașnic. Peste 440 de persoane au fost rănite de jandarmerie, care a folosit tunuri de apă, grenade lacrimogene, pipergas, alte forme de grenade și forță directă. Printre persoanele rănite puteți identifica bărbați, femei, copii, vârstnici și persoane cu dizabilități.

Mulți protestatari au fost luați în custodie de către jandarmi, pentru a insufla teama protestatarilor și pentru a opri continuarea protestului. Ei au încercat să oprime de a protesta, asigurat de Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Există zeci de dovezi video din protest, care arată amploarea violenței pe care au fost expuse cetățenii României (printre care și rezidenții Danemarcei).

Este clar că guvernul social-democrat nu are intenția de a demisiona, aducând instabilitate la granița de est a Uniunii Europene. Între 3 și 5 milioane de români au părăsit țara până acum, dar dacă acest lucru va continua, numărul acestora ar putea fi dublat.

"Declarația de principii" a PSE, care este păstrată în dispreț de social-democrații români, mai ales la art.1 despre democrație, art.2 despre statul de drept și art.3 despre controlul omaenilorDe asemenea, am dori să vă reamintim punctul 12 despre solidaritatea internațională. "Asigurarea prosperității pe termen lung, a stabilității și mai ales a păcii necesită o coordonare eficientă în domeniul internațional bazat pe democrație, respect reciproc și drepturile omului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel