Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PETIȚIE: Badantele românce își cer DREPTURILE! "Presa trebuie să vorbească despre FENOMEN!"
WhatsApp
Româncele au devenit cea mai mare forță de muncă în domeniul îngrijirii bătrânilor. Italienii le numesc "badante". Ei  le preferă pentru că româncele sunt educate, majoritatea au studii și mai ales, prind limba italiană din zbor. 

Însă, acum, mai mult ca niciodată, au nevoie de ajutorul nostru pentru că vor ca vocea lor să fie auzită în toată Italia. Vorbim despre un fenomen care ia amploare: fenomenul badantelor sclave.

Mai multe românce au lansat o petiție în acest sens.

"Presa italiană trebuie determinată să vorbească deschis despre fenomenul badantelor sclave. Cu 60000 de semnături, presa italiana va vorbi în sfârșit de acest fenomen, nu doar de badante care fură și bat bătrâni. Nu justific sub nici o formă aceste lucruri. Cine face așa ceva e de băgat în pușcărie.

VEZI ȘI: INTERVIU ->> Lăcrămioara, badantă în Italia, mesaj pentru politicienii români: Să le fie rușine!

 

Dar din păcate majoritatea balantelor sunt constrânse de angajatori de a face compromisuri. Nici un angajator nu respectă contractul național, intervenția imediată a statului în acest sector. Mai ales că vorbim de un milion de badante. Chiar e un fenomen. Acum e momentul. Semnați petiția! Cu aceste semnături demonstrăm statului italian realitatea din acest sector", a spus Ionela C, o româncă din diaspora.

CITEȘTE ȘI: Badantă româncă: "Suntem o armată mută". REVOLTĂ în Italia

 

Dacă și dumneavoastră vreți să le ajutați pe românce, vă invităm să semnați petiția. Împreună suntem mai puternici! Petiția se numește "Badanti e collaboratori domestici - Diamo voce per diritti umani ai lavoratori" și poate fi semnată AICI.

 

Ce înseamnă această muncă

Meseria ca îngrijitoare de bătrâni sau „badante", așa cum este denumită în Italia, presupune acordarea de asistență, îngrijire, supravegherea vârstnicului și a stării sale de sănătate, însoțirea persoanei și acordarea de sprijin în afara casei sau în călătorii, pregătirea mesei, administrarea medicamentelor, realizarea menajului dar și acordarea de suport fizic și moral.

VEZI ȘI: EXCLUSIV De la majorat la înmormântare. Drama NESPUSĂ a românilor din diaspora. Câți români știu asta?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel