Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peștele, nelipsit de pe masa de Revelion: O rețetă senzațională care te va cuceri de Anul Nou. Întâmpină 2023 cu o mâncare de top
WhatsApp
Anul Nou este o sărbătoare specială, învăluită în minuni, magie și simboluri. Unul dintre obiceiuri este să ai pe masa de Revelion preparate din pește pentru că, se spune din bătrâni, te va ajuta să treci prin greutățile de peste an precum peștele prin apă.
Peștele, nelipsit de pe masa de Revelion: O rețetă senzațională care te va cuceri de Anul Nou. Întâmpină 2023 cu o mâncare de top

Nu doar în România, dar în multe țări din întreaga lume, oamenii cred că alimentele speciale de sărbători pot aduce noroc în noul an și pregătesc în mod tradițional aceste feluri de mâncare. 

În unele țări există credința că este de rău augur să servești o pasăre la masa de sărbătoare. Superstițioșii spun că dacă servești o pasăre la masa festivă, norocul poate zbura. Pe de altă parte, peștele este un fel de mâncare care  nu trebuie să lipsească de pe masă. În multe țări este considerat un simbol al fericirii și prosperității familiei.

O rețetă senzațională care te va cuceri de Anul Nou. Întâmpină 2023 cu o mâncare de top



Ce este ajunul Anului Nou într-o familie fără pește ? Iată o rețetă de pește în aspic de Revelion pentru masa festivă.


INGREDIENTE

pește - 1,5 kg

ceapă - 2 buc.

morcovi - 4 bucăți

frunză de dafin - 2-3 buc.

oțet - 1/2 lingură.

gelatină - 2 lingurițe.

lămâie - 1 buc.

cuișoare

Condiment uscat "Vegeta" - 1 lingură.

sare

zahăr

ierburi aromate.

Nu rata: Tort de cafea cu nucă, desertul fiecărei sărbatori în familie! Rețeta care a înnebunit toate gospodinele - FOTO

Peștele, nelipsit de pe masa de Revelion: Pește în aspic- rețeta pas cu pas



După curățare, se taie peștele fără oase în bucăți. Se umplu capetele, oasele și aripioarele cu apă rece și se aduc la fierbere, se adaugă morcovul, pătrunjelul și rădăcinile de țelină tocate, ceapa, foaia de dafin, piperul, cuișoarele și sarea.


Se fierbe timp de cel puțin o oră, apoi se strecoară bulionul printr-o sită, se fierbe din nou și se scufundă în el bucățile de pește. Se lasă la fiert timp de 15-20 de minute. Apoi se scoate peștele din bulion și se răcește.

Adăugați în bulionul de pește oțetul, zahărul și gelatina înmuiată anterior. Se încălzește până când gelatina se dizolvă, se strecoară și se răcește la temperatura camerei. Se aranjează frumos peștele într-un vas, se presară legumele deasupra, se toarnă bulionul și se pune la rece.

Se ornează peștele cu lămâie și ierburi aromatice. Se servește peștele separat cu sos de hrean și oțet. Aranjați pe o masă de Revelion frumos decorată și mâncați cu poftă!


-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt              
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g              
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G              

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel