Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peștele, alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Cum să-l prepari ca să-i cucerești pe toți de la masa de sărbătoare
WhatsApp
Una dintre principalele tradiții de Revelion spune că de pe masă nu trebuie să lipsească peștele. Acesta trebuie consumat în noapte dintre ani, indiferent de tip sau de modul de preparare.
Peștele, alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Cum să-l prepari ca să-i cucerești pe toți de la masa de sărbătoare

Se spune că cei care consumă peste de Revelion vor trece în noul an “că peștele prin apă”, fiind apărați astfel de ghinioane și necazuri. Tot de Revelion trebuie să consumi legume verzi, precum broccoli, deoarece se spune că aceste este simbolul sănătății.

 

Pește la cuptor cu garnitură de broccoli și lămâie

 

Ingrediente:

 

2-3 păstrăvi mai mici (sau mai mulți, în funcție de numărul de invitați),

2-3 frunze de dafin,

2-3 boabe ienibahar,

boabe de piper,

½ borcan de roșii uscate,

un pahar de vin alb,

un pahar de apă,

sare,

o lămâie,

4-5 căței de usturoi.

 

Pentru garnitură de broccoli

250 g broccoli,

o lămâie

un cățel de usturoi mai mare sau 2 mai mici,

sare,

un cub de unt.

 

Pește la cuptor cu garnitură de broccoli și lămâie. Cum se prepară 

 

 

Peștele se spală bine. Lămâia de curăță de coajă și se taie felii. Adaugă felii de lămâie în peste, iar feliile care mai rămân, pune-le pe lângă peste, în tavă.

Printre pești adaugă roșiile uscate din borcan. Poți pune și o linguriță din uleiul în care acestea sunt conservate. Dacă prepari cantitate dublă, poți pune toate roșiile.

Șarlotă cu lămâie, fără coacere. Un desert care arată spectaculos și are un gust divin

 

Taie cățeii de usturoi în jumătăți și adaugă-I printre pești. Adaugă restul ingredientelor și da tavă la cuptorul încins până când peștele este bine pătruns. Pentru garnitură de broccoli, pune la fiert o oală cu apă. Adaugă broccoli în apă și fierbe-l aldente.

Pizza de casă, cu blat pufos din cartofi fierți. Rețeta de post din caietul gospodinelor din Italia. Ingredientul secret care o face delicioasă

 

Separat, într-o tigaie încăpătoare, adaugă untul, usturoiul tocat foarte mărunt, și coajă rasă de la jumătate de lămâie. Pune totul pe aragaz și amestecă în continuu, până când usturoiul începe să sfârâie și să-și lase parfumul îmbietor.

Tort cu cremă de lamâie - Rețeta super simplă a unui desert special. N-o să vrei să spui nimănui cum l-ai făcut

 

Adaugă broccoli-ul fiert și sare după gust și călește totul foarte bine. La final toarnă peste puțină zeamă de lămâie și amestecă totul foarte bine. Stinge focul. Servește peștele cu garnitură preparată, scrie  retete.acasa.ro.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel