Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 60 de copii au murit după ce ar fi consumat acest fruct
WhatsApp
Cel puţin 64 de copii au murit din cauza unei epidemii de encefalită în statul indian Bihar, din estul ţării.

Boala este legată de consumul fructelor litchi, potrivit hehindu.com, citat de Știrile PRO TV. Acesta este cultivat in China, dar și în nordul Thailandei, Laos, Cambodgia, Vietnam, Bangladesh, Pakistan, India și sudul Japoniei.

Mai nou se cultivă şi în State Unite în California sau Florida. Litchi este supranumit și „pruna chinezească". Fructele Sunt foarte parfumate, cu un gust dulce-acrişor.

Coaja este tare şi acoperită cu „ţepi” dar destul de subţire. Are un sâmbure gigant care nu se consumă, fiind otrăvitor, dar care se poate planta. Fructul exotic este bogat în vitamina C și este de mare ajutor în lupta contra bolilor infecţioase.

 

Legătură între consumul de litchi și encefalită

 

În 2014, după ce 150 de persoane au murit în regiune, tot din cauza encefalitei, Lancet Global Health a găsit o legătură între consumul de litchi și encefalită. Fructul conține amino acizi neobișnuiți care afectează glucogeneza în anumite condiții.

Decesele au avut loc în ultimele 12 zile, potrivit postului public de radio All India Radio (AIR). "Decesele au fost raportate de districtele Muzaffarpur, Samastipur şi Vaishali, Muzaffarpur înregistrând cel mai mare număr de victime", a precizat AIR.

Informaţia vine după ce cu o zi în urmă Xinhua anunţase, citând mass-media locală, că cel puţin 53 de copii au murit în ultimele 10 zile.

 

Zeci de copii sunt internaţi, unii în stare critică

 

Potrivit oficialilor, zeci de copii sunt internaţi pentru tratament în spitalele Sri Krishna şi Kejriwal din Muzaffarpur, unii fiind în stare critică.

Miercuri, o echipă de specialişti de la Ministerului Sănătăţii la nivel federal a vizitat Muzaffarpur pentru a oferi asistenţă adminstraţiei locale în izolarea şi gestionarea cazurilor în creştere de encefalită acută.

Experţii au declarat că boala afectează în cea mai mare parte copiii cu vârsta de sub 15 ani, iar simptomele includ febra ridicată şi o schimbare a stării psihice - confuzie, dezorientare, delir sau comă - şi apariţia crizelor.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel