Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Muncii: Peste 121.000 de români se află în risc de sărăcie
WhatsApp
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că peste 121.000 de români se află în risc de sărăcie, potrivit evidențelor din ultimii doi ani.
Peste 121.000 de români se află în risc de sărăcie. Anunțul Ministrului Marius Budăi

"Pe ultimii doi ani sunt peste 121.000 de cetățeni români care au intrat în acest risc de sărăcie. Suntem foarte atenți la aceste cifre", a spus ministrul la B1.

Marius Budăi a explicat care sunt obiectivele strategiei privind reducerea riscului de excluziune socială. "Toată această strategie are patru obiective strategice: asigurarea unui trai decent și combaterea acestei situații de sărăcie, vorbim de modernizarea sistemului de protecție socială, de îmbunătățirea capacității de coordonare a unor astfel de măsuri, dar și de intervenții directe asupra principalelor cauze de transmitere a sărăciei", a precizat Marius Budăi.

"În acest moment avem discuții în coaliție pentru a găsi cele mai bune soluții și căutăm soluții să vedem ce putem face în continuare pentru cetățenii români, pentru că eu aș apela un pic la memoria tuturor și aș adresa o întrebare retorică, dar cu o încărcătură foarte mare: ce s-ar fi întâmplat cu cei mai vulnerabili cetățeni români, dacă nu am fi impus acel pachet social la negocierea la preluarea guvernării.

Am prevăzut de atunci, noi, PSD, că se va întâmpla asta și a fost o linie roșie pentru noi dacă vom intra sau nu la guvernare dacă acel social social va fi sau nu acceptat. A fost acceptat, în luna ianuarie l-am îndeplinit în totaliate și suntem în discuții acum să vedem ce mai putem face, ținând cont de prețurile din energie și impactul măsurilor luate cu ordonanța pentru energie pe care o vom da în Guvern", a mai spus minisru Muncii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel