Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 120.000 de români și-au găsit un serviciu de la începutul anului: Cum arată profilul muncitorului român
WhatsApp
Aproape 120.000 de români au fost angajaţi în primele şapte luni ale anului - anunţă Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. 

Cei mai mulţi au peste 45 de ani, provin din mediul urban şi au studii liceale. După Bucureşti, Timişul conduce într-un clasament al judeţelor cu cele mai multe persoane angajate, urmat de Neamţ. ANOFM precizează că numărul celor care au beneficiat de asistenţă în primele şapte luni ale anului pentru găsirea unui loc de muncă a depăşit 265.000.

Numărul celor care îşi caută loc de muncă este foarte ridicat de la începutul verii, iar vârful a fost atinsă în luna iulie - potrivit paginii BestJobs. Platforma de recrutare pune tendinţa pe seama faptului că mulţi români profită de concedii pentru a se ocupa de viitorul profesional.

Peste 120.000 de români și-au găsit un serviciu de la începutul anului

 

Cei mai activi - un sfert dintre români - sunt bucureştenii şi cei din localităţile din jurul capitalei. Domeniile căutate sunt vânzările - în 20% din cazuri - urmate de management, contabilitate şi servicii bancare sau IT. Aceleaşi domenii oferă şi cele mai multe oportunităţi - potrivit studiului realizat de platforma de recrutare. Bucureşti, Timiş, Cluj, Braşov şi Iaşi rămân judeţele cu cele mai multe oferte de locuri de muncă.

Interesant este că trendul căutării de activităţi care le permit angajaţilor să lucreze de oriunde se menţine ridicat, deşi perioada pandemiei s-a încheiat. Astfel, pe platforma de recrutare s-au înregistrat nu mai puţin de 70.000 de cereri de astfel de joburi remote. Oferta de astfel de locuri de muncă a existat şi ea în continuare - în IT, telecom, call-centeruri şi vânzări.

Cum arată profilul muncitorului român

 

Sondajul BestJobs mai arată că mai mult de jumătate dintre persoanele care caută un loc de muncă sunt femei, iar 45% - persoane între 25 şi 44 de ani. Şi numărul tinerilor care abia îşi încep cariera a crescut, ajungând la 17%.

În fine, platforma de recrutare constată o creştere a numărului celor care trec în CV limbile străine - aproape o treime dintre candidaţi au menţionat că vorbesc două limbi de circulaţie şi doi din zece, chiar trei, potrivit Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel