Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Persoanele vaccinate anti Covid nu stau în carantină. Medicii au făcut noi precizări
WhatsApp
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență(DSU), a făcut precizări de ultim moment cu privire la persoanele vaccinate anti- Covid. Acestea nu sunt nevoite să intre în carantină  chiar dacă au intrat cu o persoană infectată cu Covid.

Anunțul lui Arafat vine în urma nelămuririlor pe care le-au avut persoanele vaccinate anti -Covid. Astfel, în cazul în care au intrat în contact cu o persoană infectată, nu este nevoie să se autoizoleze, deoarece vaccinul este eficient și nu există riscul reinfectării. Precizările sunt susținute și sefa DSP București.

 „Cei care s-au vaccinatcu schemă completă şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare nu sunt considerate contacţi direcţi ai unui caz pozitiv. Nu va fi instituită măsura carantinării”, a explicat medicul Oana Niculescu, citată de Agerpres.

Ancheta epidemiologică este efectuată doar de direcțiile de sănătate publică din țară. 

Persoanele vaccinate nu stau în carantină

 

Campania de vaccinare anti-Covid continuă în România. De sâmbătă, Capitala și mai multe județe din țară intră în scenariul roșu. Acest lucru înseamnă că accesul în localurile publice, așa cum sunt restaurantele, cafenelele, stadioanele și sălile de spectacol se face pe baza certificatului verde digital. Documentul atestă vaccinarea cu schema completă, trecerea prin boală sau un test negativ.

În ultimele 24 de ore, s-au vaccinat anti-Covid aproape 20 000 de români.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel