Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pensionarii, cel mai probabil supraponderali
WhatsApp

Elvețienii sunt mult mai susceptibili să fie supraponderali decât alte categorii de vârstă, arată statistici de la Biroul Federal pentru Sănătate Publică (FOPH) din țara cantoanelor. Aproximativ 53% dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani au un indice de masă corporală considerat prea mare, potrivit statisticilor publicate de FOPH și preluate de swissinfo.ch.

 Bărbații mai în vârstă sunt mult mai probabil afectați decât femeile: 62% dintre domnii în vârstă de peste 65 de ani sunt supraponderali, în timp ce cifra pentru doamnele de aceeași vârstă este de 46%.

 În toate celelalte grupe de vârstă, cifrele sunt mai mici: între 35-49 de ani, 42% sunt supraponderali, în timp ce în rândul celor în vârstă de 15-34 de ani este de 27%.

Din punct de vedere geografic, cantonul Aargau are cea mai mare pondere de supraponderali de 45,8%, în timp ce Zurich are indicele cel mai mic de 38,7%. Persoanele cu studii superioare sunt, în medie, puțin mai puțin susceptibile de a fi supraponderale sau obeze decât omologii lor mai puțin educați.

 FOPH a spus că aceste statistici pentru persoanele în vârstă sunt îngrijorătoare, în special din cauza riscului crescut de boală cardiovasculară, precum și riscul apariției anumitor forme de cancer și a diabetului de tip 2.

 Statisticile provin dintr-o bază de date de dezvoltare care monitorizează dependențele și bolile non-contagioase din Elveția și factorii socio-demografici care influențează astfel de probleme.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel