Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pensiile românilor cresc de două ori în 2024: Premierul Marcel Ciolacu a anunțat când se va întâmpla acest lucru
WhatsApp
Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit înaintea ședinței de Guvern data la care vor avea loc majorărie pensiilor românilor în 2024, cu mențiunea că există o condiție crucială pentru ca această creștere să aibă loc.

Marcel Ciolacu a anunțat că pensiile se vor majora în două etape în cursul anului viitor: prima dată, la 1 ianuarie, printr-o indexare cu 13,8%, iar a doua oară la 1 septembrie, odată ce procesul de recalculare conform legii va fi finalizat.

Pensiile vor crește anul următor de două ori! Prima dată la 1 ianuarie, prin indexarea cu 13,8%, și a doua oară la 1 septembrie, în urma finalizării procesului de recalculare conform legii.

Suntem primul guvern care face și indexare și recalculare în același an. Avem însă o condiție de îndeplinit: să reușim să adoptăm această lege în Parlament până pe 20 noiembrie. De aceea fac apel către toți miniștrii implicați în procesul de avizare: să trateze cu prioritatea această lege pentru a o putea trece prin Guvern în cel mai scurt timp. Nu aș vrea ca din cauza unor blocaje, mai ales în Guvernul României, pensionarilor să nu li se facă dreptate, sau și mai grav, pensionarii români să aibă pensiile înghețate, cum a fost trecut în PNRR, până în 2070”, a declarat, joi, Marcel Ciolacu, înaintea ședinței de Guvern.

Așadar realizarea acestei duble majorări depinde de adoptarea legii în Parlament până la data de 20 noiembrie.

Noua lege a pensiilor prevede, de asemenea, că majorarea pensiilor românilor se va face anual, în luna ianuarie, în funcție de creșterea veniturilor la bugetul asigurărilor sociale sau a ratei inflației, în funcție de procentul cel mai avantajos, conform recomandării Comisiei Europene. Astfel, această lege plasează mai mult accent pe principiul contributivității și asigură o majorare anuală a valorii punctului de referință, începând cu 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel