Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pensiile mai mici de 3.000 de lei ar putea fi scutite de impozit
WhatsApp
Pensiile mai mici de 3000 lei ar putea fi scutite de la plata impozitului. 
Ciucă: Bugetul cercetării-dezvoltării va fi dublu, dacă nu triplu anul viitor. 40 de milioane de euro pentru firmele din diaspora, conduse de români

Datele financiare din ultimele luni, priorităţile pentru rectificarea bugetară şi pentru sesiunea parlamentară, care începe de la 1 septembrie, au fost analizate marţi într-o şedinţă PNL. Premierul Nicolae Ciucă a declarat că este nevoie de stabilitate şi de un sistem fiscal consolidat şi atractiv pentru investitori. Prim-ministrul a mai spus că pentru susţinerea presoanelor vulnerabile, în următoarea perioadă este luată în calcul varianta neimpozitării pensiilor mai mici de 3.000 de lei.

Toate aceste chestiuni trebuie validate în coaliţie, desigur, ţinând cont de resursele bugetare la dispoziţie. Există 87 de milioane de lei, ceea ce înseamnă într-un an de zile aproximativ un miliard. Avem nevoie să ne adresăm către toate categoriile sociale, îndeosebi către cele vulnerabile, şi să le susţinem ca în această perioadă să nu resimtă efectele acestei crize, pe de-o parte. De cealaltă parte, suntem în continuare în aceea linie de discuţie şi de dezbatere a tuturor măsurilor, pentru a păstra stabilitatea macroeconomică şi pentru a putea să protejăm locurile de muncă şi pentru a face tot ceea ce am făcut până în prezent.

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că România are resursele necesare de gaze pentru a face faţă provocărilor de la iarnă şi că nu este posiblă reducerea preţului la energie electrică, pentru că bugetul nu permite deocamdată acest lucru.

Pentru gaze și energie se va păstra actuala compensare, cel mai probabil

 

 

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a declarat marţi seara, după şedinţa conducerii liberalilor, că o compensare mai mare a preţurilor la energie şi gaze faţă de cea care este aplicată acum nu este posibilă, având în vedere bugetul alocat pentru acest domeniu.

Acesta a fost întrebat de jurnalişti dacă PNL ia în calcul un preţ reglementat la energie şi la gaze şi care ar putea fi o soluţie de intervenţie pe piaţa energiei electrice şi gazelor în aşa fel încât preţul plătit de consumatorul final să scadă.

"Până în acest moment, la nivelul ANRE şi la nivelul ministerelor care decontează compensarea preţurilor la energie şi la gaze s-au primit toate facturile pentru intervalul noiembrie-martie. Nu avem încă o lună încheiată, de exemplu aprilie, care ar fi trebuit să fie prima lună pe care să fi analizat valoarea compensărilor pe noua schemă şi în momentul în care vom avea această lună încheiată facem analiza şi venim cu o decizie şi în ceea ce priveşte această ajustare a compensării a preţului la energie. (...) În momentul de faţă mergem pe aplicarea ordonanţei de urgenţă pentru perioada aprilie 2022-martie 2023 şi când vom avea datele concrete asupra unei sume compensatorii pe o lună întreagă, vom lua o decizie", a declarat Nicolae Ciucă, la sediul PNL.

Întrebat dacă Guvernul ar putea veni cu o nouă reducere a preţului la energie şi gaze, adică un nivel mai mare de compensare, premierul a subliniat că acest lucru nu este posibil având în vedere alocările bugetare.

"O reducere a preţului mai mult decât este acum nu este posibilă pentru că trebuie să fim oneşti şi să le spunem oamenilor adevărul. Bugetul este cel pe care l-am făcut public şi aceştia sunt banii din care putem să facem, să realizăm compensările preţurilor la energie şi gaze", a explicat Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel