Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eliminare pensii speciale. PSD refuză introducerea pe ordinea de zi
WhatsApp
A fost scandal între USR și PSD în Parlament pe tema pensiilor speciale. 

Președintele Comisiei pentru Muncă Adrian Solomon a refuzat propunerea deputatului USR Cristian Seidler de a reintroduce pe ordinea de zi legea pentru eliminarea pensiilor speciale, pentru un raport suplimentar. "Supun la vot lucruri normale, nu glume de-ale USR-ului", a replicat social-democratul.

"Am o propunere de modificare a ordinii de zi, în sensul repunerii raportului de adoptare la plx 292/2019 și de respingere a plx 166/2018. E vorba tocmai de punctul doi de pe oridinea de zi a plenului de la ora 14, să dăm un scurt raport suplimentar prin care să eliminăm unele probleme care au fost semnalate în spațiul public și care pun inclusiv probleme de constituționalitate", a solicitat deputatul USR Gabriel Seidler, marți, în debutul ședinței comisie pentru Muncă de la Camera Deputaților.

Social-democratul Adrian Solomon s-a opus propunerii aduse de USR.

Solomon: Nu mă obligi pe mine să fac asta

 

"E o glumă? Eu aș lua-o în serios. O să supun la vot lucruri normale, glume de-ale USR-ului, nu. Nu ai prevederi regulamentare ca să mă obligi pe mine să fac asta", i-a răspuns deputatului USR, președintele comisiei pentru Muncă Adrian Solomon.

Deputatul USR a insistat asupra faptului că propunerea adusă de acesta este "cât se poate de regulamentară", însă președintele comisiei pentru Muncă a Camerei Deputaților a refuzat să introducă pe ordinea de zi a comisiei propunerea adusă de deputatul Gabriel Seidler, pe motive de nelegalitate a propunerii.

Camera Deputaților se reunește, marți, în sesiune extraordinară pentru a dezbate și vota în plen proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale. Ludovic Orban a declarat că inițiativa ar trebui rediscutată în comisia de muncă, deoarece nu este de acord cu propunerile deputatului PSD Adrian Solomon care prevăd eliminarea pensiilor speciale și ale sportivilor sau oamenilor de cultură, propuneri care au fost acceptate în comisie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel