Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pensii speciale. Grefierii au ieșit de la discuțiile cu Ludovic Orban. Răsturnare de situație
WhatsApp
 Reprezentantul grefierilor, Cătălin Trăistaru, a declarat că discuția cu Ludovic Orban s-a încheiat cu promisiunile privind constituirea unui grup de lucru pentru noi discuții, însă angajații așteaptă votul din Parlament privind pensiile de serviciu pentru a decide cu privire la alte proteste. 

Discuțiile grefierilor cu Ludovic Orban s-au finalizat cu promisiuni de a constitui un grup de lucru, format din reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și Ministerului Muncii, pentru a discuta aspectele legate de pensiile de serviciu și inechitățile salariale.

Președintele Sindicatului Național al Grefei Judiciare, Cătălin Trăistaru, a declarat că premierul le-a comunicat că știe despre protestele grefierilor, iar proiectul abrogării pensiilor de serviciu nu este al Guvernului.

„(Premierul, n.r.) Ne-a comunicat faptul că a luat act de regimul de interdicții și compatibilități și faptul că argumentele noastre sunt îndeajuns de solide pentru a justifica menținerea dreptului la pensie, dar în aceeași situație se află și alte categorii profesionale. Tocmai de aceea s-a convenit ca în cursul dezbaterilor ample care ar trebui să aibă loc - și nu luate de azi pe mâine cu efect populist - să fie prezentate și să fie elaborat un act normativ care să respecte aceste principii și să mențină pensiile pentru categoriile care se justifică”, a spus Trăistaru.

Sindicaliștii spun că grefierii așteaptă votul din plenul parlamentului pentru că ”se pare că există o lipsă de comunicare inclusiv la nivelul partidului”.

”Domnul prim-ministru ne-a comunicat că în programul de guvernare nu a fost inclusă o nouă lege a pensiilor sau eliminarea acestor pensii. Nu știm dacă îl vor vota, pentru că inclusiv ieri am luat act de o declarație a unui deputat PNL care a spus că, în cazul în care astăzi nu vor fi votate își vor asuma răspunderea. Se pare că există o lipsă de comunicare inclusiv la nivelul partidului. Tocmai de aceea noi rămânem în expectativă, așteptăm să vedem ce vor vota astăzi și în funcție de asta vom continua formele de protest”, a declarat Cătălin Trăistaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel