Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pensii speciale. CSM somează Parlamentul să retragă proiectul de lege
WhatsApp
CSM precizează că eliminarea pensiilor magistraților afectează independența și statutul acestora și solicită Parlamentului să renunțe la aceste inițiative legislative. Consiliul transmite că este deschis la dialog.

Consiliul Superior al Magistraturii anunță că susține necondiționat poziția exprimată de magistrați în adunările generale convocate în data de 21 ianuarie, în sensul în care „abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților afectează independența și statutul acestora".

„Consiliul Superior al Magistraturii atrage atenția asupra riscurilor pe care un astfel de demers le poate produce asupra actului de justiție.Pe această cale, Consiliul Superior al Magistraturii reiterează solicitarea adresată Parlamentului României în sensul renunțării la astfel de inițiative legislative și își exprimă disponibilitatea unui dialog onest, pornind de la premisa necesității de a consolida statutul de independență a magistraților judecători și procurori", transmite CSM, printr-un comunicat de presă.

Precizările vin în contextul în care, marți, în plenul Parlamentului se va discuta proiectul privind abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel