Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pedro Sánchez, reconfirmat în postul de premier al Spaniei cu 179 de voturi
WhatsApp
Camera inferioară a parlamentului spaniol a votat joi pentru un nou mandat de premier al lui Pedro Sanchez, punând astfel capăt impasului creat după alegerile generale neconcludente din luna iulie, transmite Reuters.
Pedro Sánchez, reconfirmat în postul de premier cu 179 de voturi

Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) a încheiat acorduri separate cu o serie de partide regionale pentru a le obţine sprijinul, inclusiv un act de amnistiere a separatiştilor catalani ce a provocat proteste în Spania.

Candidatura lui Sanchez a obţinut 179 voturi pentru, 171 voturi împotrivă şi nicio abţinere. Voturile împotrivă au provenit de la Partidul Popular, formaţiunea de extremă-dreapta Vox şi singurul parlamentar al Uniunii Populare din Navarra.

Partidul de stânga radicală Sumar (aliat cu PSOE), partidele catalane Junts şi ERC, formaţiunile basce PNV şi EH Bildu, partidul BNG din Galicia şi Coaliţia din Canare au votat toate pentru Pedro Sanchez, care a obţinut primul mandat de premier în 2018.

Liderul Partidului Popular (PP), Alberto Nunez Feijoo, a cărui formaţiune a obţinut cele mai multe mandate parlamentare în urma scrutinului din iulie, a mers după vot la Pedro Sanchez pentru a-i strânge mâna, în timp ce liderul Vox, Santiago Abascal, a ieşit din sală.

Sanchez, promisiuni economice pentru spanioli: bonus de chirie pentru tineri, transport în comun gratuit și salarii mai mari

Feijoo, care l-a acuzat pe Sanchez de subminarea statului de drept prin legea de amnistiere, a lansat miercuri un apel la proteste în masă pentru sâmbătă, 18 noiembrie.

Partidul Popular European (PPE), la care este afiliat şi PP, a anunţat joi că Parlamentul European a aprobat cererea ca săptămâna viitoare să aibă loc o dezbatere privind eventuala ameninţare a independenţei sistemului judiciar din Spania. 

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel