Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru mere și 10 minute pentru această delicioasă plăcintă, în patru pași simpli: O vei adora, mai ales că este și dietetică
WhatsApp
Astăzi vă oferim o rețetă pentru o prăjitură simplă cu mere, cu care puteți face un mic dejun excelent, o pauză dulce de după-amiază sau o concluzie delicioasă la toate mesele dumneavoastră. Ai nevoie doar de patru mere și 10 minute pentru această delicioasă plăcintă, în patru pași simpli. Sigur o vei adora, mai ales că este și dietetică.
Patru mere și 10 minute pentru această delicioasă plăcintă, în patru pași simpli: O vei adora, mai ales că este și dietetică

Această plăcintă nu este un simplu desert clasic. Este cu mult mai delicioasă și mai apetisantă, de fapt are o moliciune unică, ce o face să se topească în gură după prima îmbucătură.

De asemenea, este extrem de ușoră, așa că, dacă urmați o dietă hipocalorică, nu trebuie să vă faceți griji și nu va trebui să vă resemnați cu faptul că o felie de desert face rău. Toate acestea, desigur, se datorează unui fruct atât de versatil precum mărul, care are efecte benefice asupra organismului. Iar fructele ar trebui încorporate în mod regulat în alimentație, iar aceasta este o modalitate excelentă de a face acest lucru! Dar să ne uităm la rețetă.

Rețeta pentru această delicioasă plăcintă cu mere, în patru pași simpli

 


Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 50-55 minute
Timp total: 60-65 minute
Porții: 8 felii
Calorii: 150 pe felie


Ingrediente

100 ml lapte
80 gr făină de toate tipurile
40 gr de ulei vegetal
30 g de îndulcitor stevia (sau, alternativ, 65 g de zahăr pudră)
10 g praf de copt
8 g zahăr vanilat
3-4 mere dulci
2 ouă
1 linguriță de coajă de portocală rasă
1 vârf de cuțit de sare

Patru mere și 10 minute pentru acestă plăcintă, pe care o vei adora

 


Pregătire

Spargeți ouăle într-un castron, adăugați îndulcitorul stevia (sau zahărul), zahărul vanilat și sarea, apoi amestecați cu un tel de mână.

Acum adăugați laptele și uleiul, începeți să lucrați din nou, cerneți și adăugați făina împreună cu praful de copt, amestecați din nou pentru a obține un amestec omogen, fără cocoloașe și neted, apoi adăugați coaja de portocală.

Acum decojește merele, curăță-le, taie-le mărunt și încorporează-le în compoziție cu o spatulă, apoi toarnă-le într-o formă rotundă cu balamale, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.

La final se nivelează suprafața prăjiturii pentru a înmuia merele în aluat și se coace în cuptorul încins timp de 50-55 de minute la o temperatură de 180°C, când este gata se lasă să se răcească la temperatura camerei și se servește tăiată în felii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel